Sinterklaas in De Dreef

Vanavond zag ik kindjes verkleed als Zwarte Piet De Dreef binnen wandelen.
Dacht zo bij mezelf :”Daar ga ik ook eens kijken.” Kom ik terecht in een gezellig feestje!

Er werd gedanst en gezongen en allen waren in afwachting van Sinterklaas. Onder leiding van de vrijwilligers werd er een dansje geoefend. Dat gingen we later aan Sinterklaas laten zien.

We hebben een korte film gekeken over Americo die verdwenen was. Bleek hij zomaar onzichtbaar geworden te zijn door WIZP (Waar Is Zwarte Piet). Dat is een drankje dat de zwarte Piet gebruikt om onzichtbaar door de schoorsteen te komen. Gelukkig kwamen ze er achter dat, als je pepernoten eet, je weer zichtbaar wordt. En zo bleek Americo gewoon in zijn stal te staan. Met zijn alle werd de polonaise gedanst. Het was werkelijk een groot feest.

En toen werd het een beetje later, de Sint was er nog niet. Met zijn allen hebben we hééééél hard geroepen. Maar geen Sint en geen Piet. Maar toen……toen hoorde we zwarte Piet praten. Hij vroeg zich af waar de kinderen waren. Er zou toch gezongen moeten worden. Dus wij met zijn alle een mooi lied ingezet. Sinterklaasje kom maar binnen met je knecht.
En zo hebben ze ons gevonden.

Natuurlijk hebben we gezongen en gedanst. Het geoefende dansje voor de Sint opgevoerd. Sommige kindje hebben alleen of met elkaar een dansje, kunstje of liedje gedaan. En de Pieten die deden gewoon mee. Sinterklaas, die was blij, met alle gezelligheid die hij zag. Gezeten op zijn stoel op het podium kon hij alles heel goed zien.

Tja en toen waren we een Piet kwijt, hij kon niet dansen zei hij, maar hij kon het best wel hoor. We hebben het allemaal gezien. We zijn met zijn alle en de Sint met zijn Pieten op de foto gegaan, allemaal op het podium. En zo werd het met al die gezelligheid later en later en was kinderbedtijd eigenlijk al voor bij. Maar ja, de Sint brengt altijd kadootjes mee. Nou leken ze even vergeten te zijn, maar gelukkig werden ze weer gevonden.De Pieten en de Sint hebben ze uitgedeeld. En alle kinderen waren blij.

En zo kwam er aan het sinterklaasfeest in De Dreef weer een einde. Ik ben blij dat ik er bij kon zijn.

We hebben voor u een uitgebreide foto-serie.