Nieuwsbrief De Dreef

Het bestuur van Stichting Wijkcentrum Coevering bestaat uit zes personen. De taakverdeling binnen het bestuur. Voor alle duidelijkheid: het bestuur functioneert als team. Het is dus niet zo dat er een strakke afgebakende taakverdeling is.

  • Martin de Bruijne, voorzitter bestuur. Speerpunten: Communicatie en PR, coördinatie vrijwilligerszaken en stagiaires. 06-22569353. martin@martindebruijne.nl
  • José Janssen. Secretaris.
  • Anja van Vlerken, penningmeester.
  • Rina Sleutjes, bestuurslid. Barpersoneel en keuken.
  • Henk Weijnen, bestuurslid. Grote evenementen en technische zaken, coördinatie jeugd en country.
  • Ger Woldhuis, bestuurslid. Beheer.

WIJKBLAD
Deze maand verschijnt de laatste uitgave van Wijkblad Coevering. Na 15 jaar is Wijkblad 146 de laatste editie. Het was geen gemakkelijke beslissing om te stoppen. We hebben het Wijkblad altijd met heel veel plezier gemaakt en onze lezers hebben het Wijkblad altijd erg gewaardeerd.
Het werd voor ons steeds moeilijker om een verfrissend en actueel Wijkblad uit te geven. Veel onderwerpen en personen hebben in de loop der jaren de revue al gepasseerd. Wisselingen in het redactieteam leggen een behoorlijke druk op de overige redactieleden. Daarnaast is het Wijkblad Coevering een flinke kostenpost voor Stichting Wijkcentrum Coevering.

We gaan proberen nog meer gebruik te maken van het ED en de verschillende weekbladen voor publiciteit. De website http://www.wijkbladcoevering.nl blijft bestaan. Onze eigen internetsite http://www.wijkcentrumdedreef.nl en onze Facebookpagina blijven voor ons belangrijke kanalen om activiteiten bekend te maken.

NOG EEN KEER DE OMGANGSVORMEN
Martin: ‘In de vorige nieuwsbrief vroeg ik als voorzitter nog eens aandacht voor de omgangsvormen. Helaas is er nu weer iets vervelends om te melden, iets dat wat mij betreft samenhangt met omgangsvormen en respect. We hebben geconstateerd dat er dingen zijn ‘verdwenen’. Het gaat weliswaar niet om grote dingen, maar wat mij betreft doet dat er niets toe. Het zou overbodig moeten zijn om te melden, maar toch: niemand neemt zonder toestemming iets mee uit De Dreef. Doe je dat wel, dan is dat diefstal. Iemand die betrapt wordt op diefstal is wat mij betreft per direct geen vrijwilliger meer.De oplossing is heel simpel: als iets niet van jou is, dan blijf je er af.’

ZITKUSSENS
Voor wie nog niet in de gelegenheid is geweest, of alsnog interesse heeft:
We hebben besloten de zitkussens in de verkoop te doen. Iedereen kan aangeven een of meerdere zitkussens over te willen nemen. We vragen 25 euro per stuk, een koopje. Geef via martin of beheer@wijkcentrumdedreef.nl door als je een of meerdere kussens wilt kopen en welke kleur je voorkeur heeft. Dat kan tot en met 13 december. Zijn er meer kopers dan kussens, dan gaan we loten.

HULPDIENST
Een wijkbewoonster is bezig met het opstarten van een soort ‘algemene hulpdienst’ voor klusjes in en om huis, hulp bij boodschappen doen etc. Een beetje vergelijkbaar met de burenhulp die we vroeger hadden. De bedoeling is dat dit project op vrijwillige basis in heel de gemeente van de grond komt. Het is nog niet helder wat hierin de rol van De Dreef kan zijn, maar we hebben wel de vraag gekregen of er mensen zijn die daar als vrijwilliger aan bij willen dragen. Wie interesse heeft: geef het even door aan Martin.

ACTIVITEITEN
Voel je welkom in De Dreef. Als vrijwilliger en zeker ook als gast. Ga eens kijken bij activiteiten en ontdek wat voor moois we hier SAMEN doen.
We hebben verschillende grote activiteiten achter de rug. De Halloweentocht was met 175 deelnemers een groot en groots evenement!
De topper qua gasten is op zondag 30 november als we de deelnemers van ’t is voor niks, het loopevenement, mogen verwelkomen. Een flinke klus waarmee we ons als activiteitencentrum flink op de kaart kunnen zetten.
Verder hebben we nog van alles op het programma staan. Zaterdag 29 november (strip)boekenmarkt en op zaterdag 13 december Kerstmarkt. Wie leuke ideeën heeft voor de Kerstmarkt: laat het vooral weten.

Wat we dit jaar ook (weer) gaan doen is de Kerstgourmet. Vorig jaar hebben we dit voor de eerste keer gedaan en het was heel gezellig en lekker. Op maandag 22 december gaan we dan ook weer gezellig gourmetten en grillen. Het aantal plaatsen is beperkt. Wie mee wil doen kan zich opgeven, kosten een tientje per persoon.
En dan zijn we al bijna in 2015: vrijdag 2 januari is onze traditionele Nieuwjaarsreceptie. Zorg dat je er bij bent, het wordt gezellig!

Nummer 6 november 2014.
Nieuwsbrief De Dreef is een uitgave van Stichting Wijkcentrum Coevering. De nieuwsbrief verschijnt regelmatig. Reacties: Stichting Wijkcentrum Coevering, Willem Barentszweg 69, 5665 VA Geldrop. Telefoon 040-2856844, info@wijkcentrumdedreef.nl