Laat boodschappen niet onbeheerd achter

Tip van de gemeente

De laatste tijd krijgen de gemeente en de politie steeds vaker meldingen dat er boodschappen uit fietstassen worden gestolen. Bijvoorbeeld de vers gebakken vis die u even in de fietstas laat zitten, terwijl u nog andere boodschappen gaat doen. Natuurlijk moeten dieven van uw spullen afblijven, aan de andere kant moet u het ze ook niet te gemakkelijk maken. Laat dus geen spullen onbeheerd in uw fietstas achter.

Vooral in winkelcentra
De meeste ‘tasdiefstallen’ gebeuren op plaatsen waar veel fietsen worden gestald, zoals in de winkelcentra. Om hoeveel diefstallen het precies gaat is niet bekend. Dat komt misschien doordat niet iedereen hier melding of aangifte van doet, omdat het om niet heel waardevolle spullen gaat. Toch is het belangrijk om meteen aangifte te doen bij de politie, als er spullen uit uw fietstas zijn gestolen. Dit kan ook digitaal via de internetsite van de politie: www.politie.nl. Ook al zijn de gestolen spullen van weinig waarde, de informatie kan belangrijk zijn voor het oplossen van dit soort diefstallen. Of voor het vinden van daders om in ieder geval een ander de ellende te besparen. Maar ook als u verdachte situaties ziet, kunt u het beste altijd even de politie bellen: 0900 8844.

Bewaak uw fiets en fietstas
U kunt uw fiets tijdens het winkelen stallen in de bewaakte fietsenstalling tegenover de Albert Heijn in het centrum van Geldrop. Ook zijn er tegenwoordig fietstassen verkrijgbaar met een slot. Er is natuurlijk geen garantie dat uw spullen niet gestolen worden, maar het wordt door deze maatregelen wel flink bemoeilijkt.