Expositie Ontmoeten en ontdekken

Ontmoeten en ontdekken is de naam van de tentoonstelling die vijf kunstenaars presenteren vanaf 2 tot 30 november in de expositieruimte van Kasteel Geldrop. Voor de eerste keer komen deze kunstenaars uit verschillende gebieden, stijlen en achtergrond bij elkaar. Het resultaat: iets bijzonders, verrassends en afwisselends. De expositie is elke donderdag, vrijdag en zondag te gratis bezichtigen tussen 14.00 en 17.00 uur.

Marian van den Berg laat zich inspireren door de verschillende culturen, gewoonten en kleuren die ze tijdens haar reizen door alle continenten tegenkomt. Ze vindt haar thema in gebruiksvoorwerpen uit het dagelijkse leven in verschillende landen. Marian gebruikt acryl en olieverf om balans en harmonie te creëren in haar vormen en kleuren.

Leo van Hoof is autodidact en pas na zijn pensionering begonnen met schilderen. Hij werkt nu aan zijn stijl en is nog zoekende naar zijn eigen identiteit in de kunst. Leo maakt portretten, landschappen en stillevens, kleurrijk en naturalistisch, met zowel penseel als schildermes. Jan Sluijters schijnt eens gezegd te hebben: “Ik ben zoekende”. Zijn reactie daarop zou kunnen zijn: “Ik hoop het nooit te vinden.”

Patricia Franco, geboren en getogen in Lima- Peru, woont in Nederland sinds 2001. In Lima studeerde Patricia aan de Hogeschool voor de Kunsten (1990-1995). Zij breidde haar werkterrein uit met keramiek drukkunst, kunstrestauratie en handgemaakt papier. Haar werk heeft als thema, de symbologie en mythologie van de precolumbiaanse kunst uit Peru en Amerika. Ze geeft een eigen interpretatie aan de motieven, vormen en iconografie die ze in de oude culturen vindt om een nieuwe taal te creëren.

Ingeborg Leefting heeft een voorliefde voor dieren en deze zijn dan ook vaak aanwezig in haar werk. Ze heeft haar inspiratie in de natuur gevonden. Het schilderen lijkt een manier te zijn om de onderbewuste chaos, die door alle indrukken in haar hoofd ontstaat, te ordenen. Ingeborg werkt voornamelijk met acryl op doek, maar ook houdt ze zich bezig met andere materialen en technieken zoals keramiek, glas, edelmetaal en mozaïek.

Thea Vos maakt composities van mentale en emotionele landschappen. Ze zoekt evenwicht en harmonie in haar kunst. Door middel van vorm, beeld en kleur zoekt ze een beheersbare ervaring om de chaos enigszins te temmen. Thea gebruikt bestaande symbolen en maakt vormen die ze een symbolieke waarde toeken.