Nacht van de Nacht

Het is nooit helemaal donker om ons heen. Zelfs als de zon al lang onder is zorgt de verlichting ervoor dat het zelfs in een bos niet meer echt donker is. Daarom zie je ook weinig sterren. Ga maar eens op vakantie naar het platteland van Frankrijk en het lijkt of er daar veel meer sterren aan de hemel staan. En veel licht in de avond zorgt er ook voor dat je minder goed kunt slapen. Ook voor de dieren is al dat licht ’s nachts helemaal niet goed.

Op 25 oktober was het Nacht van de Nacht: “Laat het donker donker en ontdek hoe mooi de nacht is tijdens de Nacht van de Nacht. De Nacht van de Nacht is een jaarlijks evenement georganiseerd door de Natuur- en Milieufederaties.”

Wij zijn met IVN-Geldrop op pad geweest en hebben een foto-serie van het lichtschrijven gemaakt. Kinderen konden met kleine lampjes in het donker mooie figuren maken. Zoals we gemerkt hebben valt het niet mee om te fotograferen in het donker, wel was het leuk om te doen. Bekijk de foto-serie.

2 gedachtes over “Nacht van de Nacht

 1. Natascha Martin 26/10/2014 / 14:11

  Beste IVN vrijwilligers,
  Afgelopen avond hebben we met onze twee zonen genoten van jullie bijzonder opgezette wandeltocht tijdens de nacht van de nacht. De verschillende activiteiten tijdens de tocht waren zo divers en verrassend dat we ons, buiten het genieten van de mooie nacht, heerlijk hebben vermaakt. Vol verwondering hebben de jongens geluisterd naar de spannende verhalen en gekeken naar de mooie beesten en natuurlijk geproefd van het heerlijke diner. 🙂
  Dankjewel voor jullie gastvrijheid.
  Familie Martin

  Like

 2. Bertie van den Boogaard 26/10/2014 / 16:53

  Bedankt voor de mooie foto’s van een geslaagde avond!!!

  Groet, Bertie

  Like

Reacties zijn gesloten.