Natuurpoort De Plaetse

Voor de ontwikkeling van Natuurpoort De Plaetse hebben Stichting Sterk in Werk, Kempenhaeghe, Gemeente Heeze-Leende, Visit Brabant, familie Snoeijen van Heidecafé D’n Vrije Vogel, Stichting Het Kempisch Heideschaap en Staatsbosbeheer de krachten gebundeld. De Plaetse heeft zich het afgelopen jaar ontwikkeld tot een plek waar het bruist. Deelnemers van Stichting Sterk in Werk en Kempenhaeghe zijn er aan het werk in onder meer de groenten en heidetuin; zij voelen zich verantwoordelijk en zijn blij met hun taken. Maar ook enthousiaste recreanten hebben een jarenlang gekoesterde wens in vervulling zien gaan: het aangenaam kunnen verpozen op één van de mooiste plekjes in Brabant onder het genot van een hapje en drankje. Ondernemer Arjen Snoeijen werkt met streekproducten en een breed netwerk in de directe omgeving, zodat De Plaetse ook een toegangspoort is naar Heeze.

Sleutel tot de Brabantse natuur
Brabantse Natuurpoorten zijn hét startpunt om de natuur te ontdekken, te ontspannen of lekker actief buiten te zijn. De bezoeker vindt er een prachtige, groene omgeving, ruime parkeergelegenheid, een horecavoorziening en informatie over de natuur en routes. Ook deze Brabantse Natuurpoort is onderdeel van het fiets- en wandelroutenetwerk. Bij iedere Brabantse Natuurpoort staat een stalen sleutel als herkenningspunt. Brabant breed zijn er inmiddels veertien Natuurpoorten geopend en wordt het netwerk in 2015 voltooid tot 30 poorten.

Een gedachte over “Natuurpoort De Plaetse

 1. Harry Lefferts 29/10/2014 / 19:46

  Een prima initiatief. Compliment voor het geheel.
  Jammer dat de toegang naar deze mooie plaats voor de Geldroppenaren niet optimaal is. De weg via de Strabrechtse Heide weg is te gevaarlijk. Fietsers worden
  door het te snelle verkeer en de trailers van de paarden liefhebbers in de berm gedrukt met als gevolg kleine en soms zelfs grote gevolgen.
  De aangegeven weg volgens de kaarten van de ANWB loopt via de Rulsedijk. Dus vanaf het Kruisbeeld aan de A67 naar de Plaetse. Vroeger was het een echt fietspad.
  en nu ? Jammer…
  Harry Lefferts

  Like

Reacties zijn gesloten.