Eerste kinderboekenmarkt stichting voor Haïti

Stichting Actie voor Haïti houdt op zaterdag 4 oktober voor de eerste keer een kinderboekenmarkt. De boekenmarkt is op zaterdag 4 oktober van 11.00 uur tot 15.00 uur in wijkgebouw Oranjeveld aan de Jan van Amstelstraat in Geldrop. Tijdens de markt, die voor kinderen tot 13 jaar gratis toegankelijk is, draait er een dia presentatie over de werkzaamheden en activiteiten in Haïti.

Volgend jaar bestaat de stichting tien jaar. In het kader van dit jubileum hebben ze gedacht een kinderboekenmarkt te organiseren
Stichting Actie voor Haïti wil met diverse acties geld inzamelen voor projecten voor kinderen in Haïti. Jaarlijks hebben ze onder meer een grote boeken- en platenmarkt in Geldrop.

Naast geld inzamelen hoopt de stichting nog iets te bereiken: een stukje bewustwording. We hebben het hier met z’n allen zo ontzettend goed, daar mogen we best eens wat vaker bij stilstaan. Tevreden zijn met alles wat we hebben. Hier is alles in overvloed, de meeste mensen daar moeten iedere dag vechten om te overleven! Kinderen hebben nauwelijks mogelijkheden om naar school te gaan. Samen kunnen we een klein verschil maken. We kunnen het leven voor sommigen in Haïti beter maken, kinderen een toekomst geven!

Voor meer informatie over stichting Actie voor Haïti: www.actievoorhaiti.com

Naast de bekende boekenmarkten houdt Actie voor Haïti op 4 oktober voor de eerste keer een kinderboekenmarkt. Dit in het kader van het 10-jarige bestaan van de stichting in 2015. Misschien past het in deze roerige tijden om de kinderen te laten zien hoe we met kleine middelen anderen kunnen helpen. De organisatie heeft leuke reacties gehad op de vraag voor boeken en zo een mooie, goede partij boeken verkregen.