Bevrijding in de Bieb

Nederland na de Bevrijding Ad van Liempt te gast tijdens Bevrijdingsfeer 2014 Van 12 tot en met 21 september staat alles in Geldrop-Mierlo in het teken van Bevrijdingsfeer 2014.

Ook Bibliotheek Dommeldal levert een bijdrage aan het mooie programma. Zo is er op woensdag 10 september Free Your Selfie, een Phoetry workshop voor jongeren. En op 18 september komt schrijver, journalist en televisiemaker Ad van Liempt, om 20.00u in SCC Hofdael, het verhaal vertellen van Nederland na de Bevrijding.

Ad van Liempt Ad van Liempt staat bekend als het journalistieke geweten van Hilversum. Zijn televisieloopbaan begon bij Studio Sport. Vervolgens was hij niet alleen bedenker maar ook eindredacteur van diverse TV programma’s als Nova en Andere Tijden. Daarnaast is hij lector onderzoeksjournalistiek op televisie, aan de Hogeschool Utrecht. Minister Plasterk benoemde indertijd van Liempt in de raad van toezicht bij het op te richten Nationaal Historisch Museum.

In 2009 bedacht en maakte van Liempt de 12-delige televisiedocumentaire De Oorlog. Maar van Liempt schrijft ook boeken. Over actuele onderwerpen en ook en vooral, over de oorlog, zoals Kopgeld en Jodenjacht. Voor zijn boeken over de oorlog ontving hij in 2011 een eredoctoraat van de UVA. In 2014 verscheen Na de Bevrijding, over de loodzware jaren 1945-1950. Gebaseerd op de gelijknamige documentaire serie die onlangs op TV te zien was.

18 september in SCC Hofdael

Ad van Liempt komt op 18 september naar Hofdael, om te vertellen over Nederland na de bevrijding, in de jaren tussen 1945 en 1950. De toegang voor deze lezing is gratis, maar het aantal plaatsen is beperkt. Haalt u snel een gratis kaartje in de Bibliotheek in Geldrop, Heuvel 94. Woont u niet in Geldrop, bel dan even met 040 2854224 zodat wij uw kaartje(s) apart houden.