Cursus natuurfotografie

Beginnende natuurfotografen krijgen bij IVN Geldrop de gelegenheid meer basiskennis op te doen. Hiertoe biedt IVN Geldrop in oktober overdag een cursus van vier dagdelen aan, opgezet en gegeven door Frans van den Boom. Inschrijving is noodzakelijk.

Fotografie heeft in het digitale tijdperk een grote vlucht genomen. Steeds meer mensen houden zich er op verschillende niveaus mee bezig. Binnen het IVN heeft de natuurfotografie een plaats veroverd. IVN Geldrop stelt daarom graag natuurfotografen in de gelegenheid (meer) basiskennis en vaardigheden op te doen via een cursus onder leiding van Frans van den Boom.

Deze korte fotografiecursus geeft een algemeen beeld van de hedendaagse gebruiksmogelijkheden van de digitale camera. Hij is niet speciaal op een bepaald type camera gericht en evenmin bedoeld om de individuele camera te leren kennen.

Op 8 oktober wordt de basistechniek behandeld: mogelijkheden van camera’s, diafragma, sluitertijd enzovoorts. Op 15 oktober gaan deelnemers creatief aan de slag met onderwerpen als techniek, scherptediepte en compositie. 18 oktober volgt een praktijkochtend in het park van Kasteel Geldrop. De laatste middag, 29 oktober, worden de praktijkmorgen en ingezonden foto’s besproken, en wordt gewerkt met de computer.

De theorielessen zijn alle op woensdag van 14.00 tot 16:15 uur met een kleine koffiepauze. De praktijkoefening is op zaterdag van 09:30 tot 12:30 uur. Er is gelegenheid om te pauzeren. De lessen worden gegeven in natuurinformatiecentrum “De Paardestal”, gelegen in het Kasteelpark in het centrum van Geldrop (parkeerplaats aan de Helze).

De prijs inclusief cursusmateriaal, koffie en thee is € 30 voor leden en € 35 voor niet-leden, te voldoen voor aanvang van de cursus. Voor meer informatie en aanmelden kunt u zich wenden tot Loes van den Boom: thvdboom@onsbrabantnet.nl of 040 2857242.
IVN Geldrop is ook op internet en facebook.