Vakantie activiteiten Geldrop en Mierlo

In de eerste week van de vakantie zijn er vanuit verschillende partijen allerlei activiteiten voor de jeugd georganiseerd in Geldrop en Mierlo. Deze activiteiten waren bedoeld om de jeugd die nog niet op vakantie was of niet op vakantie gaan toch een leuke dag te laten hebben.

Zo zijn er in Geldrop op maandag t/m donderdag elke dag op verschillende locaties in de wijk Coevering activiteiten georganiseerd door De Dreef i.s.m. de buurtsportcoaches van de LEV-groep en woonbedrijf. De sfeer was hier elke dag uitstekend, mede dankzij de inzet van vele vrijwilligers. Op deze dagen kwamen toch elke keer weer 40-60 kinderen af, die zich goed konden vermaken met o.a. een trampoline, kabelbaan, voetbal en waterspelletjes.

Op de dinsdag was er ook nog een activiteitenmiddag op het Oranjeveld in Geldrop, bij wijkvereniging het Oranjeveld. De buurtsportcoaches van de LEV-groep hebben deze middag gezorgd voor een luchtkussen en een Freerun Clinic. Beide zorgde voor veel belangstelling van de kinderen.

In Mierlo werden ook een tweetal activiteiten georganiseerd, waarvan de eerste op woensdag middag was. Achter op het veldje bij de bibliotheek in Mierlo hadden de jongerenwerkers, buurtsportcoaches van de LEV-groep en de vrijwilligers zich verzameld om een zeskamp te doen met de jeugd. Na een wat latere start dan gepland, was het voor de 25 kinderen die er waren een super middag. Veel leuke spellen, zon en genoeg water.

Op vrijdag was de Budo Kidzz dag in Mierlo, bij Budo vereniging de Hechte band. Hier konden kinderen zich storten op het B-kicken en jiujitsu dat gegeven werd door Erik, een docent van de club. Er waren 2 groepen die beide, 2 uur lang, met veel enthousiasme bezig zijn geweest met trap en stoot technieken tegen trappalen, allerlei aanvals- en verdedigingstechnieken en een aantal leuke spelletjes.

Al met al mogen we terug kijken op een zeer geslaagde week vol met te gekke activiteiten. Georganiseerd vanuit verschillende organisaties met veel vrijwilligers die allerlei dingen hebben mogelijk gemaakt.

Volgend jaar gaan we weer zo’n week organiseren en willen we eens gaan kijken of we met alle partijen om de tafel kunnen gaan zitten om deze week nog meer body te geven.

Yuri Engels
LEVgroep