Bewoners Coevering krijgen koffiekarretje in het bos

Ingezonden artikel

Ik heb niets tegen een plek waar ménsen elkaar ontmoeten, maar wél tegen de meegebrachte honden die, vanwege ROEDELGEDRAG, nú al geruime tijd toch een zeker GEVAAR opleveren voor wandelaars met of zonder eigen hond, kind(eren), enz, mensen die niét tot de groep behoren!

Er zijn reeds verschillende incidenten geweest en menige menselijke of dierlijke wijkbewoner gaat niet meer naar het bos … en dat kan nooit de bedoeling zijn !

Iederéén moet er zich goed voelen.

De hondeneigenaars zijn dusdanig diep met elkaar in gesprek dat zij vergeten toe te zien op hun honden die zich meer dan eens losmaken uit de groep en hoog opspringen tegen nietsvermoedende passanten. Als ze wél notie hebben van wat er gebeurt, dan is de houding vaak ergerlijk lakoniek: nee hun Michael, Laura en Nora doet toch helemaal niets …

Feit is:  in Coevering zijn er honden met wel degelijk wonden! Gelukkig niet levensbedreigend, maar toch …

Is angst die ontstaat als mens of dier door verschillende honden wordt “benaderd” lees: besprongen), niet voldoende om zich eens ernstig achter de oren te krabben of dit wel een gewenst gedrag is.

Om nu zelfs nog een koffiekarretje te plaatsen op het doorgaande kruispunt op de grens van bos en heide waar het nú al problemen geeft qua honden, is denk ik geen goede zaak. Temeer omdat men zelfs niéuwe “leden” wil werven …

Oplossing:
Kan de groep hondeneigenaars bij de gemeente niet het verzoek doen om de twee BANKJES een honderdtal meters te VERZETTEN RICHTING SNELWEG, dus van het heidegebied weg – de gemeente heeft laatst ook het bankje bij het speeltuintje omgezet, dus misschien is het een idee 🙂

Dan zijn twee groepen erg gelukkig: de hondenbezitters én degenen die nu toch eigenlijk met schrik en beven het bos ingaan. Want zeg nou zelf: wie heeft zijn / haar hond het laatste jaar nog AANGELIJND ? Ook op dát gebied graag wat meer begrip ook op de weg naar uw bankjes .

Dank u voor uw begrip.

Iemand die graag in het bos kwám.

4 gedachtes over “Bewoners Coevering krijgen koffiekarretje in het bos

 1. yoko 26/06/2014 / 12:25

  Ik ben het geheel eens met het bovenstaand verhaal. Daarbij komt nog het gegeven dat je wel een thermoskan koffie voor eigen gebruik kunt consumeren. Maar de verkoop van koffie is toch een ander verhaal. Dat vereist een gemeentevergunning. Het gebrek aan ondeskundigheid hoe je moet omgaan met honden veroorzaakt door deze groep veel overlast. Andere routes zoeken om de groep te ontwijken om rustig te lopen wordt ook bemoeilijkt door de talloze cross fietsers die deze paden als hun eigendom zien.

  Like

 2. Jeannet 26/06/2014 / 23:16

  Ik ben ook zo’n loper die met haar hond die groep vermijdt. Heb ook al een xWhippet gezien met een flinke bijtwond in haar zij, veroorzaakt door één van die honden. Die beesten kunnen er niets aan doen, maar de eigenaren mogen er wel eens veel beter op gaan letten.
  Koop eens een boekje over hondengedrag en lees over gelegenheidsroedels. Zo’n roedel kan wel degelijk gevaar opleveren.

  Like

 3. Lidy 05/07/2014 / 20:17

  Sluit me aan bij de reacties van de bewoners die helemaal niet blij zijn met de samenscholing. Ook ik durf er niet meer heen. Van zowel mensen met als zonder hond is regelmatig te vernemen dat ze een hekel hebben aan zo’n groep met honden, en dat ze de plaats in kwestie mijden. Terwijl ze juist die route over dat stuk hei zo fijn vinden. Waarom moeten ze (met karretje) daar rondhangen waar je de hei opgaat? Waarom niet samenkomen op bijv. het grasveldje bij de flat?
  Dat de honden zo ongeveer overal los lopen klopt ook en als je vraagt om ze aan te lijnen dan word je vaak getrakteerd op hoon en intimidatie.

  Like

 4. Jeannet 08/07/2014 / 12:11

  Uhum. Buiten het gebied waar de koeien lopen IS het losloopgebied.
  Dat laat natuurlijk onverlet dat mensen wel op hun honden moeten letten. Andere mensen of honden lastigvallen mag natuurlijk nooit gebeuren.

  Like

Reacties zijn gesloten.