Vrijdag 16 mei Move & Music in de Coevering

Roller Disco, foto van L.A.J. SchutterEen dag met weer mooi weer, dus genieten en lekker naar buiten. Dit voorjaar voor de buiten activiteiten kan al niet meer stuk. Zo ook voor deze dag in de loop van de avond. Om `n uur of 4 s`middags toen ik een rondje ging met m`n doggies zag ik op de terugweg bij het pleintje (wat ik” small square Raamveld “noem) Een meneer die de boel ging “versieren”. Met slingers van vlaggetjes in vrolijke kleuren ging hij met heel veel enthousiasme aan de slag om ze – rondom – in het – vierkant – van het plein op te hangen. Meerdere mensen die passeerden keken en informeerden.

De  bovenstaande foto is gemaakt door L.A.J. Schutter.

Ik vroeg ook wat er ging gebeuren vanavond omdat je dit niet zomaar doet. Het antwoord was: Rollerdisco georganiseerd door Wijkcentrum De Dreef. Met entourage en muziek. En dan is het ook leuk dat het een beetje aangekleed is.

Mooi, Ik kon dus super de luxe Loge/ Balkon gaan genieten van deze show. Om ongeveer 18.00 uur kwam er beweging van de skaters. En ook de d.j. natuurlijk die voor het geluid zorgde was druk bezig alles te instaleren en te programmeren voor het feest kon beginnen.

Toen kreeg ik echt het vakantiegevoel. Alles all inclusive (alleen geen uitzicht op zee, maar op het podium waar het allemaal gebeurde). Het lopend buffet was er ook niet bij, maar voor de rest klopte het helemaal. Het animatieteam had het goed voor elkaar.

Rond 7 uur `s avonds ging het los met de skaters. De supporters die langs de kant stonden genoten van hetgeen wat ze te zien kregen omdat de rollerskaters echt alles uit de kast haalden om al hun mooie moves te showen. Ook een groot compliment voor de d.j. die voor een heel goed en gevarieerd stukje muziek zorgde. Voor iedereen werd wel iets gedraaid waarvan je zei: Joepie dat is mijn favoriete muziek. Van Hollands naar house en alles wat er tussen inzit. Ik zag vanaf mijn plaats dat het op een gegeven moment drukker werd. Steeds meer mensen kwamen kijken. Rond 21.30 uur was het gebeuren zo`n beetje voorbij. De groep mensen die alles op gebouwd hadden zorgden er ook voor dat alles weer terug gebracht werd tot small square Raamveld.

Ik heb er echt van genoten. Er is niets mooiers als je ziet dat kinderen er veel plezier in hebben om actief en lekker buiten bezig te zijn. Ik hoop dat dit een terugkomend evenement wordt, en meerdere keren in het jaar. Misschien een idee om er ook een basketbal/ volleybal evenement te organiseren. Het volgende wat er aankomt is de avond vierdaagse wat zo wie zo ieder jaar terug komt. De Coevering is dan ook altijd een traject waar de wandelaars doorlopen. In een mooie wijk en een mooi stuk natuur. (Wat willen we nog meer.)

De laatste avond van de vierdaagse heb je er nog iets spectaculairs bij. Buiten de afsluiting van dit gebeuren heb je er een ander stuk bij. Dit jaar wel zonder alcohol/ indrinken! Of vergis ik me !!! Mijn advies: Zorg dat het een super avond wordt. SPECTACULAIR:

Gala avond Strabrecht college. Dit gebeuren is ook weer een move wat traditiegetrouw al vele jaren in deze wijk zich afspeelt. Door deze herhalingen ieder jaar wordt het wel duidelijk dat de wijk Coevering een levende en een betekenisvol STUK Geldrop is.

Als je dit leest zijn we een stukje verder richting de grote vakantie. Mijn wens is dat iedereen blij kan zijn hoe het ervoor staat.

Geniet ervan en maak er iets van.

Els van Loon