Kastelendag

Op maandag 9 juni (Tweede Pinksterdag) neemt IVN Geldrop van 12.30 tot 16.30 uur deel aan de jaarlijkse Dag van het Kasteel, op Landgoed Kasteel Geldrop. Iedereen is welkom om bodemdiertjes te komen bekijken. Ook de tentoonstelling ‘Winter en lente’ is te bezichtigen. Beide activiteiten zijn gratis en vinden plaats in en om de voormalige paardenstallen en het koetshuis. Samen vormen zij het natuurinformatiecentrum “De Paardestal”.

Kasteel Geldrop is die dag al open om 13.00 uur. Op het kasteelterrein vindt ook het kindertheaterfestival Dol op Visite plaats, met als thema ‘uitvindingen’. De toegang tot het festival kost € 2,50, terwijl het kasteel gratis toegankelijk is. Voor meer informatie zie de website van het kasteel, onder ‘nieuws en agenda’.

Om te beginnen is bij ‘De Paardestal’ speciale aandacht voor bodemdiertjes. Kom zeker kijken naar deze kleine wriemelaars: als je door vergrootglazen kijkt, zie je vaak pas hoe mooi ze zijn. Er zijn loepjes en een microscoop aanwezig om de beestjes beter in beeld te krijgen. Allerlei bodemdiertjes kunnen worden bekeken: diverse slakjes, larven van vliegen, duizendpoten, miljoenpoten, pissebedden. Eigenlijk alles wat je ook in de strooisellaag vindt. Veel volwassenen vinden dit interessant maar vooral kinderen zijn er helemaal niet bij weg te slaan!

Verder is er de interactieve tentoonstelling over de winter en het ontluikende voorjaar. Bezoekers leren onder meer wat de overlevingstechnieken zijn van warm- en koudbloedige dieren in de winter. Voor kinderen zijn er spelletjes en speurtochten. Daarnaast kan men kennismaken met de verschillende werkgroepen die binnen het IVN Geldrop actief zijn, en met de publieksactiviteiten die IVN Geldrop in de loop van het jaar organiseert. Toegang gratis.