Kom ook een balletje slaan voor Ghanese kids!

Op zondagmiddag 22 juni houdt Stichting Geldrops Geluk voor Ghana voor het eerst een tennistoernooi. Samen met G.T.V. de Mast in Geldrop organiseert de stichting dit toernooi inclusief loterij. Iedereen kan zich inschrijven, lid of geen lid en ongeacht je speelniveau.

Loterij
Naast de tenniswedstrijden, die in (gemengd) dubbel vorm worden gespeeld, houdt de stichting deze middag een loterij met vele prachtige prijzen. Die beschikbaar zijn gesteld door diverse gulle sponsors. Ook voor niet-tennissers is het dus de moeite waard om te komen!

Inschrijven?
Het inschrijfgeld bedraagt € 10,00 en dat is inclusief 2 consumptiebonnen voor koffie/thee! Aangeboden door de GTV de Mast. Het inschrijfformulier kunt u downloaden via de website van tennisvereniging de Mast: www.de-mast.nl

Het tennistoernooi op zondag 22 juni begint om 12.30 uur. U bent vanaf 12.00 uur welkom. Stichting Geldrops Geluk voor Ghana bedankt de G.T.V. de Mast hartelijk voor hun enthousiaste medewerking aan de organisatie van dit toernooi en hun toezegging om het volledige inschrijfgeld én 25% van de drankopbrengst van de middag te doneren aan de stichting.

Wat gebeurt er met de opbrengst?
Wendy Weber en Patricia van Mierlo van de stichting zijn afgelopen maart weer naar Ghana gereisd. Tijdens een reis wordt altijd het laatst afgeronde project bezocht en zoveel mogelijk eerder afgeronde projecten. Verder wordt tijdens een reis weer een nieuw project geselecteerd en wordt er onderhandeld met de (vaste) aannemer over de offerte van dit nieuwste project.

Naar school in de regen
Op bijna 10 km buiten het centrum van Tamale, wonen de dorpelingen van de Duyin Community, een typische Ghanese ‘village’. Stichting Geldrops Geluk voor Ghana had het verzoek gekregen om naar hun school te komen kijken, in de hoop dat de stichting hen hulp konden bieden. De dorpelingen willen namelijk graag hun kinderen ook in het regenseizoen onderwijs bieden, wat gezien de huidige situatie niet mogelijk is. Voor de eerste keer in 8 jaar waren de dames van de stichting totaal van slag van wat zij daar aantroffen: kinderen die les krijgen onder een paar stokken en wat rieten matjes. Meteen was duidelijk dat deze school het nieuwe project werd.

Onder andere met de opbrengst van het tennistoernooi hoopt de stichting het project dit jaar af te kunnen afronden. Uiteraard zijn de kosten van de reizen geheel voor eigen rekening van de vrijwilligers en worden deze beslist niet uit de opbrengsten of giften gehaald. Het project van 2013 is inmiddels het veertiende project voor de stichting sinds de oprichting in september 2006.

Werkwijze stichting
Met het geld dat de stichting elk jaar in Nederland inzamelt, worden basisscholen in en op het platteland van Tamale (Ghana) opgeknapt. De stichting Geldrops Geluk voor Ghana kiest er bewust voor om van de scholen geen westerse scholen te maken, maar deze samen met de hulp van de plaatselijke bevolking op te knappen. Wendy reist eens per één a twee jaar op eigen kosten naar Tamale en selecteert daar ter plekke een nieuw project. De stichting is geheel afhankelijk van donaties van ondernemingen en particulieren. Wilt u de stichting structureel steunen? Kijk dan op www.gelukvoorghana.nl