Innovatie en Topsport in de Week of Wonders

Bibliotheken doen mee aan de Dutch Technology Week

De Brainport Libraries zijn de bibliotheken uit de slimste regio. Gezamenlijk informeren zij bezoekers en inwoners over de ontwikkelingen in de Brainport regio, waar innovatie van groot maatschappelijk en economisch belang is. De bibliotheken van Best , Helmond, Veldhoven en Dommeldal organiseren dit jaar tijdens de Dutch Technology Week een informatieve lezing over innovatie en topsport.

Innovatie en bibliotheken
In de Dutch Technology Week, van 18 t/m 24 mei 2014 is er veel aandacht voor uitvindingen die de wereld veranderen. En in de slimste regio bevinden zich slimme bibliotheken. Die graag hun bezoekers informeren en faciliteren als het gaat om innovatie. Dit keer laten zij zien hoe vernieuwing leidt tot efficiency in de sport en tot gouden medailles.

Innovatie en topsport
Dagelijks zien we in het Eindhovense zwembad De Tongelreep de beste wedstrijdzwemmers van Nederland trainen. En iedere keer moet het weer sneller en beter. Maar dat is het mooie van topsport! Juist als je denkt dat de menselijke limieten zijn bereikt, volgt een topprestatie die alles overtreft. Nederlands beste zwemmers maken bij hun trainingen gebruik van het videosensorensysteem. In de eeuwige jacht naar zwemrecords speelt innovatie een heel belangrijke rol. Innovatie en topsport versterken elkaar, het één kan niet zonder het ander.

Innovatie en lef
Jacco Verhaeren was de coach die anders durfde te denken en innovaties vanuit andere branches toepaste in zijn trainingen. Hierdoor behaalden zijn zwemmers op alle nationale en internationale wedstrijden en Olympische spelen medailles!

In de Dutch Technology week zoomen we in op de overeenkomsten tussen leiders uit het bedrijfsleven en topsporters. Want zowel topsporters als succesvolle leiders zorgen ervoor dat de organisatie continu vernieuwt en verbetert. Zij hebben het lef dingen anders te doen en gebruik te maken van de capaciteiten en expertise van alle medewerkers. Winnen doe je niet alleen. Winnen doe je samen!

Remy Rooijackers is analist bij ISL de Tongelreep. Daarnaast is hij zwemtrainer bij Eiffelswimmers PSV en eigenaar van Activity in Motion. Hij komt vertellen wat de rol en betekenis is van innovatie in de zwemsport. Tijdens een Dutch Technology avond op maandag 19 mei, in Bibliotheek Dommeldal, vestiging Geldrop, neemt hij u mee in de kracht van het analyseren van de start, het keerpunt en de zwemslag.

Innovatie en kaartjes
Kaartjes voor de lezing zijn voor € 5,00 te koop in de bibliotheek. Op vertoon van een geldige bibliotheekpas krijgt u korting: bibliotheekleden betalen € 4,=.

Meer informatie vindt u op de website van uw bibliotheek www.bibliotheekdommeldal.nl.