Koningsdag-boek cadeau

Gemeentepublicatie

De gemeente stimuleert inwoners om na Koningsdag elektrische apparaten in te leveren bij de Milieustraat. Op Koningsdag verkopen veel kinderen oude spullen op de Vrijmarkt. Wecycle en de gemeente wensen alle kinderen natuurlijk heel goede zaken! Na afloop verdwijnen onverkochte elektrische apparaten helaas ook in de vuilnisbak. Dat is jammer, want dan kunnen ze niet gerecycled worden.

Elektrische apparaten worden via Wecycle voor meer dan 75% tot 90% gerecycled. Spaarlampen zelfs voor meer dan 90%. Kunststof, ijzer, glas en koper: het worden na recycling allemaal weer nieuwe grondstoffen. Dat is de basis van nieuwe producten. Om te kunnen recyclen moeten de apparaten en spaarlampen wel apart worden ingeleverd. Per jaar verdwijnt ruim 2 kilo per persoon in de vuilnisbak. Zonde, want zo gaat 35 miljoen kilo verloren voor recycling. Samen met Wecycle wil de gemeente Geldrop-Mierlo dit tegengaan.

De actie
De eerste honderd inwoners die vanaf 28 april 2014 oude elektrische apparaten en/of spaarlampen inleveren bij de milieustraat aan het Emopad, krijgen gratis het spannende jeugdboek ‘Schaduw over Koningsdag’ cadeau. Dit boek is speciaal voor de actie geschreven en niet te koop in de winkel. Ook worden er 500 kanskaarten uitgedeeld met kans op een leuk uitje voor het hele gezin.

Meer informatie
Meer informatie leest u op http://www.wecycle.nl. Kijk bij regelen en aanvragen voor de openingstijden van de milieustraat.