Tussen Kunst en Curiosa op Kasteel Geldrop

Tussen Kunst en Curiosa, Kasteel GeldropWat is het schilderij of de zilveren kandelaar van oma waard? Laat taxeren op Kasteel Geldrop door Kunsthandel Art Dumay op zaterdag 5 of zondag 6 april tussen 14.00 en 17.00 uur op het kasteel.

Net als vorig jaar staat het kasteel in het teken van een Kunst & Curiosa evenement. Tijdens deze zaterdag én zondag kunt u voor een klein bedrag waardevolle voorwerpen laten taxeren, zoals: schilderijen, werken op papier en antieke voorwerpen. U krijgt dan van de verschillende taxateurs te horen welke waarde het stuk heeft en welke historie erover bekend is.

Op beide dagen bent u hartelijk welkom op het kasteel tussen 14.00 en 17.00 uur. U betaalt voor het laten taxeren van 1 tot 3 voorwerpen € 5 en 4 tot 6 voorwerpen € 10. U kunt dus maximaal 6 voorwerpen meenemen. Deze opbrengst komt ten goede aan de Stichting Vrienden van Kasteel Geldrop. Deze Stichting Vrienden van Kasteel Geldrop is in 2000 in het leven geroepen om de historische buitenplaats te ondersteunen in het monumentaal onderhoud en de ontplooiing van culturele activiteiten.

U kunt tijdens de taxatie ook genieten van de prachtige omgeving en van het kasteel. In 1974 werd het kasteelcomplex door het gemeentebestuur aangekocht, nadat twee jaar daarvoor de laatste adellijke bewoner, mevrouw C.F H. baronesse van Tuyll van Serooskerken-Quarles van Ufford, was overleden. In 1996 verkocht de gemeente voor het symbolische bedrag van 1 gulden het gehele complex aan Stichting Kasteel Geldrop.

Voor meer informatie: Kasteel Geldrop, Mierloseweg 1, Geldrop of Kunsthandel Art Dumay, Park 75, Nuenen. T: 040-284 52 08. www.kasteelgeldrop.nl of www.artdumay.nl.