Literair café Dommeldal ontvangt schrijfster Maartje Wortel

Zondag 13 april, van 14.00-16.00 uur, is Maartje Wortel de laatste gast van het literaire seizoen. Volgens traditie sluit Literair Café Dommeldal het seizoen af met een debuterend schrijver, in de Kasteelhoeve in Geldrop. En debuterend was Maartje Wortel in september vorig jaar. Maar inmiddels heeft ze haar derde romans uitgegeven en is ze uitgeroepen tot literair talent van het jaar.

Maartje Wortel
Wortel werd in 1982 geboren in Eemnes. Ze volgde de opleiding Beeld & Taal aan de Gerrit Rietveld Academie te Amsterdam. En publiceerde korte verhalen in literaire tijdschriften. In 2007 won Maartje als student, de Write Now! wedstrijd voor jong literair talent. Daarna debuteerde ze in 2009 met de verhalenbundel Dit is jouw huis. Hiervoor ontving ze de Anton Wachterprijs. In 2011 verscheen haar eerste roman Half Mens, waarvoor ze een nominatie voor de BNG Nieuwe Literatuurprijs in de wacht sleepte, én voor de Libris Literatuurprijs. Met dit boek kwam ze ook op de shortlist voor de Opzij Literatuurprijs 2012.

Maartje Wortel woont en werkt in Amsterdam. Iedere maand schrijft ze een column in het maandblad Eigen Huis & Interieur. Tweemaal per week verschijnt er een column van haar op de website van NRC. En om de week leest zij een verhaal voor bij De Avonden op Radio 6. In januari van dit jaar verscheen IJstijd, een gelaagd, versnipperd verhaal over de leegheid van het bestaan en de filosofische (on)zin van vluchtwegen. “IJstijd illustreert de kracht van de literatuur. Dankzij de unieke stem van Wortel, de verankering in deze tijd van een onderwerp ouder dan de Kamasutra, het ragfijne web van reflecterende motieven door de roman heen…” schrijft Humo.

Literair Café Dommeldal is een samenwerking tussen Bibliotheek Dommeldal en boekhandel van Grinsven Geldrop. Houders van een jaarkaart krijgen gratis toegang. Losse kaarten zijn voor € 10,= te koop bij Boekhandel van Grinsven in Geldrop en in de bibliotheek in Geldrop.

April jongerenmaand
In Bibliotheek Dommeldal is april Jongerenmaand, met aandacht voor Young Adult boeken , stemmen voor de Dioraphte prijs en de jaarlijkse Vakantiebanenmarkt. Daarnaast is voor jongeren tot 18 jaar de toegang bij het Literair Café Dommeldal extra goedkoop, nl. € 2,50.