IVN excurisie Kasteelpark Geldrop

IVN excursieOp zondag 13 april, om 14 uur, organiseert IVN Geldrop voor liefhebbers een informatieve wandeling in het Kasteelpark in Geldrop. Startpunt is natuurinformatiecentrum “De Paardestal”, tegenover het kasteel. Deelname is gratis, honden zijn niet toegestaan.

De Engelse landschapstuin rondom Kasteel Geldrop is een heerlijke plek om te vertoeven, met oude bomen, zonnige gazons, overschaduwde paden, waterpartijen met bruggetjes, mooie doorkijkjes, de Dommel die het terrein gedeeltelijk begrenst… Nog fijner wordt het als je wat weet van de natuur in het park. Natuurgidsen begeleiden de bezoekers op boeiende wijze tijdens de voorjaarsexcursie van IVN Geldrop.

Doordat de natuur dit jaar zo uitzonderlijk vroeg begonnen is, zal het park er anders uitzien dan bij voorgaande edities. Verschillende voorjaarsbloeiers hebben zich al weer teruggetrokken maar het ontluiken van andere planten en bomen voltrekt zich nog in alle schoonheid. Zo zal de excursie toch weer een ontdekkingstocht worden voor iedereen die er oog voor wil hebben.

Het vertrek is om 14 uur bij natuurinformatiecentrum “De Paardestal”, tegenover het kasteel. Na afloop, rond half vier, wordt tegen een kleine vergoeding een kop koffie of thee geserveerd voor de liefhebbers. U kunt dan nog even gezellig napraten met de natuurgidsen en de andere deelnemers aan deze voorjaarswandeling.

Ook een bezoek aan de tentoonstelling in de Paardestal is mogelijk. De interactieve expositie over de winter en lente is iedere zondagmiddag van 14 tot 17 uur open. In het koetshuis is ter aanvulling een klankbeeld te bekijken. Voor kinderen zijn er spelletjes en speurtochten. Meer activiteiten van IVN Geldrop zijn te vinden op de website http://ivn/afdeling/geldrop. IVN Geldrop is ook op facebook en twitter.