Expositie Quatro Donne in kasteel Geldrop

Expositie kasteelVanaf zondag 6 april t/m 27 april 2014 exposeren vier kunstenaars, ieder met hun eigen invalshoek, in Kasteel Geldrop.

Quatro Donne betekent “vier vrouwen.” en dat is tevens de titel van een nieuwe expositie in Kasteel Geldrop. Anne-Marie Houthuijzen, Margreet Koelen, Francien Claessens en Danielle Coeterier kwamen als bij “toeval” samen en voegden hun werk bij elkaar tot één geheel. Hierdoor ontstond een zeer diverse expositie met onder andere kleurrijke schilderijen, landschappen, tekeningen, beeldhouwwerken en foto’s in het kader van de stichting Kans Plus Sien*.

Anne-Marie Houthuijzen transformeert haar gedachten en gevoelens naar kleurrijke schilderijen en ruimtelijk werk. Essentiële thema’s zoals de schepping, aarde, licht, water en leven komen veelvuldig terug.

Het intuïtieve werk van Margreet Koelen wordt gekenmerkt door lijnenspel en kleurvelden. In haar landschappen wordt ruimte neergezet door sfeer, ritme en vage lijnen.

“Ik ben anders net als jij”, is het thema dat fotografe Francien Claessens onder de aandacht brengt voor Kans Plus Sien*. “Ieder mens is uniek, krijg ook kans dat te zijn.”

Het abstracte beeldhouwwerk van Danielle Coeterier kenmerkt zich door gestroomlijnde vlakken en vloeiende lijnen. Haar figuratieve werk bezit een grote verfijning en een elegante uitstraling. Laat u verrassen op deze bijzondere expositie en geniet van de rust en de daar getoonde kunstwerken

Opening van de tentoonstelling zondag 6 april om14.30 uur, Kasteel Geldrop, Mierloseweg 1, Geldrop. Navigatie: Helze 8, Geldrop tevens gratis parkeerplaats.

Openingstijden op donderdag, vrijdag en zondag tussen 14.00 en 17.00 uur, toegang gratis.

*KansPlus-Sien is een belangennetwerk voor mensen met een verstandelijke beperking. Het doel is om die deze mensen een zo prettig en normaal mogelijk leven te geven. Dit wordt gedaan door het organiseren van leuke activiteiten voor deze mensen en hun ouders gedurende het hele jaar.