Boekenweek 2014

Het thema van de Boekenweek dit jaar is ‘Reizen, Ondertussen ergens anders’. Bent u een lezer, een schrijver of een reiziger? Of alle drie? Dan boft u want tijdens de Boekenweek van 8 t/m 16 maart staan lezen, schrijven en reizen centraal in de Bibliotheek.

Reizen
Met de inspirerende collectie reisverhalen van Bibliotheek Dommeldal, van wereldliteratuur tot aan reisgidsen, maakt u vanuit uw luie stoel de prachtigste reizen. Zonder last te hebben van insectenbeten, taalbarrières en organisatorische rompslomp. En wie verre reizen doet, kan veel verhalen.

Maar wie veel leest, reist misschien nog wel het meest. Want op zondag 16 maart reist u gratis met de trein op vertoon van het Boekenweekgeschenk.

Schrijven
Bibliotheek Dommeldal begint de Boekenweek op zaterdag 8 maart in vestiging Geldrop. Met een lokale schrijversmarkt. Schrijvers uit Geldrop-Mierlo presenteren zich van 11.00-14.00uur aan hun (toekomstig) publiek. Zij lezen voor uit hun werk en vertellen wat hen inspireert.

Verder worden in het land alle professionele-, amateur- en debuterende schrijvers uitgenodigd mee te doen aan een schrijfwedstrijd, met als thema: Welke reiservaring is je altijd bijgebleven? Iets voor jou/u? Schrijf dan in maximaal 1.000 woorden jouw/uw verhaal over een bijzondere plek in de wereld en win een reis naar Marokko met schrijver Abdelkader Benali. Verhalen insturen kan tot en met 31 maart. via www.boekenweek.nl/schrijfwedstrijd.

Lezen
Tommy Wieringa schreef dit jaar het Boekenweekgeschenk. Hij reist tijdens de Boekenweek door het land om zijn lezers te ontmoeten. Op zondagmiddag 30 maart is hij te gast in het Literair Café in Geldrop.

Reiziger/schrijver Jelle Brandt Corstius schrijft het Boekenweekessay . En Bibliotheek Dommeldal presenteert zijn boeken. In vestiging Nuenen neemt Flip van de Elshout u op 11 maart mee op reis langs de mooiste tuinen van Europa.

Gaat u mee op reis in Bibliotheek Dommeldal?