Nieuwe prins(es) Doorzetters

Nieuwe prins(es) bij De Doorzetters 2014Gisteravond was de prinswisseling bij De Doorzetters. Onze fotograaf Cor van Dee heeft een ruime foto-serie genomen.

Een groot gedeelte van de foto’s kunt u hier bekijken, de overige foto’s volgen midden deze week.

Bekijk de foto’s van Cor van Dee.

Van Jan van Bussel ontvingen we het volgende verslag:

Het was weer een druk bezette prinsenwisseling bij de Doorzetters. Eerst weden alle bevriende carnavalsverenigingen  en het stadsprins comité binnengehaald. Daarna trad eerst Brabo Turk gratis op voor alle aanwezige en hij bracht er de stemming meteen goed in. Na zijn optreden rond half tien was het zo ver.
Eerst werd er afscheid genomen van Prins Alberto en zijn adjudant Paul. Adjudant Harrie was helaas afwezig wegens ziekte maar vorst Willie verving hem op prettige wijze.. Even daarna was het dan zo ver. Jan van Bussel riep de Doorzetters binnen,  Hun eigen cd werd aangezet en de Doorzetters betraden de zaal. Achteraal liepen de beide nieuwe adjudanten Paul (Gagliardie) en Diego (Koolen). Onder een laken verpakt zat de nieuwe prinses. Nadat ze op de stoel op het podium had plaatsgenomen werd het mysterie onthult. En daar verscheen de nieuwe prinses. Vorst Willie Sloots riep Nee hè da kan nie omdat Annemie van Bussel onder het laken tevoorschijn kwam. Vanachter de zaal riep zanger Albert Leenders Ik heb iemand in de gang gevonden in mooie kleren waarschijnlijk een prinses. Mooi opgemaakt door Letteke Brommert in haar kapsalon. bracht hij Marion van Bussel naar het podium. Daarna riep Jan Dirk en Anneke van Weert en Geert van Gerwen van de Broakese Zotten naar voren. Zij hadden hun kleding  aan de Doorzetters geschonken en daarom mochten zij de nieuwe prinses instaleren. Nadat de dansgroep van de Stillekes uit Mierlo voor het nieuwe trio had opgetreden werd gestart met de receptie. De Geldropse Jagers, De Braokese Zotten, Het stadsprinscommite uit Geldrop. De Stillekes uit Mierlo. De Akkertoeters uit Heeze de Zotte Zwanen uit Eindhoven en de Dwersklippels uit Nuenen allen brachten iets lekkers voor de Doorzetters mee.
Onze leuze is dit jaar: niet alleen participeren maar vooral integreren. En dat kun je zeker hier bij de Doorzetters heel goed leren. En dat zou iedereen eens moeten proberen.
Het was weer een leuke en bijzondere avond er werd volop gefeest, gedanst en meerdere polonaises gelopen en alle aanwezige keerden dan ook voldaan weer naar huis.

Het was weer een druk bezette prinsenwisseling bij de Doorzetters. Eerst weden alle bevriende carnavalsverenigingen en het stadsprins comité binnengehaald. Daarna trad eerst Brabo Turk gratis op voor alle aanwezige en hij bracht er de stemming meteen goed in. Na zijn optreden rond half tien was het zo ver.

Eerst werd er afscheid genomen van Prins Alberto en zijn adjudant Paul. Adjudant Harrie was helaas afwezig wegens ziekte maar vorst Willie verving hem op prettige wijze.. Even daarna was het dan zo ver. Jan van Bussel riep de Doorzetters binnen, Hun eigen cd werd aangezet en de Doorzetters betraden de zaal. Achteraal liepen de beide nieuwe adjudanten Paul (Gagliardie) en Diego (Koolen). Onder een laken verpakt zat de nieuwe prinses. Nadat ze op de stoel op het podium had plaatsgenomen werd het mysterie onthult. En daar verscheen de nieuwe prinses. Vorst Willie Sloots riep Nee hè da kan nie omdat Annemie van Bussel onder het laken tevoorschijn kwam. Vanachter de zaal riep zanger Albert Leenders Ik heb iemand in de gang gevonden in mooie kleren waarschijnlijk een prinses. Mooi opgemaakt door Letteke Brommert in haar kapsalon. bracht hij Marion van Bussel naar het podium. Daarna riep Jan Dirk en Anneke van Weert en Geert van Gerwen van de Broakese Zotten naar voren. Zij hadden hun kleding aan de Doorzetters geschonken en daarom mochten zij de nieuwe prinses instaleren. Nadat de dansgroep van de Stillekes uit Mierlo voor het nieuwe trio had opgetreden werd gestart met de receptie. De Geldropse Jagers, De Braokese Zotten, Het stadsprinscommite uit Geldrop. De Stillekes uit Mierlo. De Akkertoeters uit Heeze de Zotte Zwanen uit Eindhoven en de Dwersklippels uit Nuenen allen brachten iets lekkers voor de Doorzetters mee.

Onze leuze is dit jaar: niet alleen participeren maar vooral integreren. En dat kun je zeker hier bij de Doorzetters heel goed leren. En dat zou iedereen eens moeten proberen.

Het was weer een leuke en bijzondere avond er werd volop gefeest, gedanst en meerdere polonaises gelopen en alle aanwezige keerden dan ook voldaan weer naar huis.

Een gedachte over “Nieuwe prins(es) Doorzetters

  1. braboturk 22/02/2014 / 12:54

    hallo
    het was leuk om op te treden bij jullie tot de volgende keer gr brabo

    kijk op youtube voor me nieuwe clip braboturk

    Like

Reacties zijn gesloten.