Red Fox: nieuwe winkel in Rock & Roll kleding

Rock & Roll kleding/schoenen/accessoires winkel Red Fox in GeldropIn het centrum van Geldrop wordt op zaterdag 1 februari een nieuwe winkel geopend. Een unieke winkel, want het is de tweede van Nederland. Jacky, Liesbeth en Richard Plantaz laten vol trots de winkel zien waar ze een uitgebreide collectie Rock & Roll kleding, schoenen en accessoires verkopen. Er is een speciale afdeling voor dames en heren. Daarnaast wordt er gewone vrijetijdskleding verkocht. En voor diegene die Geldrop toch te ver weg vinden is er de webwinkel www.rockenrollkleding.nl. Red Fox is gevestigd op de Heuvel 47.

Bekijk de foto-serie.

Al lang geleden werden Jacky en Liesbeth gegrepen door het Rock & Roll virus. Ze hebben jaren op een hoog nivo gedanst en verschillende prijzen gewonnen. Uit deze hobby is ook de dansschool The Boogie Academy geboren. Op verschillende avonden worden er danslessen Boogie Woogie en swing gehouden in Veldhoven en in Wijkcentrum De Dreef.

Zoals Jacky het zelf omschrijft: “Boogie Woogie wordt ook wel oude stijl Rock ‘n’ Roll genoemd. Met petticoats uitgedoste dames, heren met vetkuiven en jaren ’50 kleding zijn kenmerkend voor de uitstraling van deze dans. Boogie Woogie is de dans die in de jaren ’40 door de Amerikaanse soldaten werd geïntroduceerd in Europa. De muziek waarop werd (en wordt) gedanst is ontstaan uit de jazz, ragtime, blues en bop. In Europa werd deze muziek bekend onder de naam Rock & Roll. Boogie Woogie heeft veel van haar oorsprong behouden.”

Naast de danslessen worden er regelmatig leuke avonden en middagen georganiseerd met optredens van bekende bands. En dat betekent dat de bezoekers in aangepaste kleding naar de optredens komen. Lange tijd was dat een probleem. Waar haal je leuke kleding uit de 50-er jaren vandaan. Jacky en Liesbeth begonnen voorzichtig met schoenen en kleding. Bij elke volgend Boogie Woogie optreden hadden ze een uitgebreidere collectie bij zich. Thuis stond het hele huis vol met rekken kleding en schoenendozen. Maar dat hoeft vanaf begin januari 2014 niet meer. De stoute schoenen werden aangetrokken en een winkelpand in Geldrop gehuurd.

Na een paar weken hard werken wordt Red Fox geopend. Omdat de winkel sneller ingericht was dan verwacht is deze al eerder opgegaan. Een eerste bezoek laat zien dat Jacky, Liesbeth en Richard er een gezellige winkel van hebben weten te maken. Doordat er naast Rock & Roll kleding ook gewone vrijetijdskleding wordt verkocht is er voor ieder wat wils. Het is dan ook meteen vrij druk in de winkel waardoor de eerste week veelbelovend was. Vele komen een kijkje nemen en doordat Jacky een bekende is in de Rock & Roll wereld komen de klanten ook van ver gereden om inkopen te doen. Wat niet op voorraad is kan besteld worden. En als je iets bijzonders wilt of kleding op maat wilt laten maken ben je bij Red Fox ook aan het goede adres. Het eigen merk, Jacky, proudly made in Holland” geeft de mogelijkheid om de kleding op maat te laten maken en in de gewenste kleur. In de komende weken wordt er nog hard gewerkt om de winkel ook de buitenkant aan te kleden.

Carnaval
Wie Jacky goed kent weet dat hij altijd volop plannen heeft. Zo wil de komende maand carnavalskleding gaan verkopen. Het was hem opgevallen dat je op weinig plaatsen in Geldrop leuke carnavalskleding kunt kopen. Wie tijdens de carnaval een avond wilt komen genieten van Boogie Woogie is welkom in Wijkcentrum De Dreef op zaterdag 1 maart vanaf 20.00 uur. En wie nog geen leuke kleding voor deze avond heeft is welkom bij Red Fox waar een leuke en betaalbare collectie voor u klaar hangt.

Meer informatie
Meer informatie kunt u vinden op www.rockenrollkleding.nl en www.boogieacademy.nl. Een aantal fotoseries kunt u bekijken via www.geldrop-foto.nl/Series/BoogieAcademy waaronder een kijkje in de nieuwe winkel.

De winkel op de Heuvel 47 is open op:

  • Maandag van 13.00 tot 18.00 uur.
  • Dinsdag t/m woensdag van 10.00 tot 18. 00 uur.
  • Donderdag van 10.00 tot 21.00 uur.
  • Vrijdag van 10.00 tot 18.00 uur.
  • Zaterdag van 09.00 tot 17.00 uur.

Rob Biesters