Expositie Fotoclub De Dreef

Expositie Fotoclub De Dreef Geldrop 2013In het weekend van de Open Dag van Wijkcentrum De Dreef hield Fotoclub De Dreef een expositie in de grote zaal. Een mooie verzameling foto’s liet de bezoeker zien dat deze club van enthousiaste amateur-fotografen heel aardig met de camera overweg kan.

Terwijl ik rondloop met de camera in de aanslag wordt ik snel aangesproken door één van de drie vrouwelijke deelneemsters van de Fotoclub. Een prima uitleg hoe ze haar foto’s heeft gemaakt volgt. Bij één van de borden met foto’s hangt een tekst waarin uitgelegd wordt hoe de fotoserie tot stand gekomen is. Dan zie je meteen waarom het zo leuk is om in clubverband te fotograferen. Iemand van de club maakt een foto, drukt die driemaal af en doet die foto’s in een enveloppe. Drie mensen krijgen die foto en moeten daarna een foto maken vanuit het idee: wat zie ik, wat voor beeld roept dit bij me op? Deze drie nieuwe foto’s gaan weer door naar drie andere mensen. En zo ontstaat een hele reeks foto’s die afstammen van de begin foto. Op het bord staan zo drie lijnen met foto’s. Erg leuk.

Regelmatig wordt een thema gekozen en gaat men thuis aan de slag om foto’s te maken. Door die te presenteren aan de anderen ontstaat zo een levendige discussie met als doel om van elkaar te leren. Je ziet tijdens de expositie dan ook de verschillende stijlen van de fotografen terug.

Foto’s maken lijkt zo eenvoudig. Maar voor echt mooie foto’s is een dure camera niet voldoende. Een goede fotograaf is noodzakelijk. En om die te worden is een fotoclub een prima en gezellige opstap. Mensen die geïnteresseerd zijn zijn welkom op de eerste en derde maandag van de maand vanaf 19.30 uur in wijkcentrum De Dreef. Voor meer informatie kijkt u op www.fotoclubdedreef.nl.

Bekijk de foto-serie.