BOMENSPEURTOCHT EN VRIJGAVE KLIMBOOM BIJ IVN

Bomenspeurtocht IVN GeldropZondag 15 september start om 10 uur voor kinderen een bomenspeurtocht in het Kasteelpark in Geldrop. Startpunt is natuurinformatiecentrum De Paardestal. Deelname is gratis en voor ieder is er na afloop een kleine verrassing. Aansluitend, om 11 uur wordt in het bijzijn van de bosfreule de in 2011 geplante klimboom vrijgegeven voor beklimming.

Zondag 15 september zijn kinderen van 7 tot 12 jaar om 10.00 uitgenodigd voor een bomenspeurtocht in het Kasteelpark in Geldrop. Ze kunnen dan spelenderwijs ontdekken hoeveel verschillende bomen er in het kasteelpark zijn. Ook leren ze deze bomen herkennen aan hun bijzondere eigenschappen. De bomenspeurtocht eindigt bij de klimboom in het Kasteelpark. Deze eik wordt om 11.00 uur “vrijgegeven” en mag dan voor het eerst beklommen worden door de winnaars van de speurtocht.

Alle deelnemers aan de bomenspeurtocht krijgen na afloop een verrassing en wat te drinken. Dus wie iets leuks en leerzaams over bomen wil meemaken is van harte welkom. Start en verzamelen bij natuurinformatiecentrum De Paardestal, tegenover het kasteel.

De klimboom

IVN Geldrop plaatste in december 2011 in het Kasteelpark een eik die speciaal bedoeld is om in te klimmen. Deze eerste en enige klimboom in Geldrop is een blijvende herinnering aan het 40-jarig bestaan van IVN Geldrop in maart van dat jaar. Dat de klimboom gerealiseerd kon worden is vooral dankzij een grote bijdrage van Rabobank Dommelstreek.

Tot nu toe was de eik afgeschermd om beschadiging te voorkomen. Inmiddels is hij voldoende geworteld om beklimming te doorstaan.