Veranderingen in Bibliotheek Dommeldal, vestiging Geldrop

De meeste bibliotheekbezoekers hebben de afgelopen jaren het nieuws over de bibliotheek wel gevolgd. De bezuinigingen op het bibliotheekwerk zijn hen dan ook niet ontgaan. Ook voor Bibliotheek Dommeldal, met vestigingen in Geldrop, Mierlo, Nuenen en Son, is er minder subsidie beschikbaar. Op verzoek van de gemeentes wordt een aantal veranderingen doorgevoerd, die van Bibliotheek Dommeldal een toekomstgerichte bieb maken. Gelukkig blijven de vier kernen wel voorzien van een mooie bibliotheek.

2e verdieping

De bibliotheken moeten ruimte vrijmaken. Dat betekent minder boeken en meer aandacht voor het digitaal informeren. Als eerste van de dommeldal vestigingen is de bibliotheek in Nuenen onder handen genomen. Daar is een deel van de collectie uit de vestiging verwijderd en geplaatst op de 2e verdieping in Geldrop. In Geldrop wordt de grote achtergrondcollectie van Bibliotheek Dommeldal opgebouwd, die weliswaar 24 uur per dag beschikbaar is, voor alle leden van de bibliotheek, maar die alléén online op te zoeken en op te vragen is.

De speel-o-theek die op de 2e verdieping was gehuisvest, is verhuisd naar een ander adres. En de jeugdafdeling van de bieb in Geldrop gaat in fases van de 2e naar de 1e verdieping.

Daarvoor moet éérst weer plaats gemaakt worden op die 1e verdieping.

1e verdieping

De 1e verdieping is voortaan bestemd voor zowel de jeugdige bezoekers als de volwassenen. Een deel van de collectie voor volwassenen verdwijnt, van de 1e verdieping naar de achtergrondcollectie op de 2e verdieping. Vervolgens worden de jeugdboeken in de kasten op de 1e verdieping geplaatst, zodat ouders en kinderen voortaan op één verdieping kunnen rondsnuffelen. Er komen meer mogelijkheden om digitaal te zoeken, zoals de Rotunda, een digitale etalage in de vorm van een groot touchscreen.

Maar eerst moeten al die boeken verplaatst worden en dat kost even tijd. De bibliotheek in Geldrop sluit daarom in de periode van vrijdag 25 oktober tot en met zondag 3 november.

Maandag 4 november gaat de vernieuwde bibliotheek in Geldrop weer open. Met nieuwe openingstijden, met een nieuwe frisse look, met veel opzoek-PC’s, met gemotiveerde medewerkers en natuurlijk met een actuele mooie collectie.

Begane grond

Omdat gemak belangrijk blijft voor Bibliotheek Dommeldal, komen aan de achterkant van de bibliotheek in Geldrop inlever brievenbussen, waar buiten openingstijden boeken ingeleverd kunnen worden.

In the cloud

Niet alleen via de krant, maar ook via de website www.bibliotheekdommeldal.nl ,via de digitale nieuwsbrief en via de Social Media blijven de bezoekers van Bibliotheek Dommeldal op de hoogte van de veranderingen in hun bibliotheek.