Schilderijen Expositie Toon van Engelen in Kasteel Geldrop

Vanaf 1 september t/m 27 oktober exposeert amateurschilder Toon van Engelen met een groot aantal werken in Kasteel Geldrop. Wat deze expositie bijzonder maakt is, dat hier tevens afscheid genomen wordt van van Engelen als voorzitter van Stichting Kasteel Geldrop.

Na zijn pensionering zocht van Engelen (80) een nieuwe invulling van zijn vrije tijd. Hij vond die in een creatieve scheppende hobby, o.a. in de schilderkunst. Hij bekwaamde zich hierin bij schildersacademie Peter Dillen in Veldhoven, met het accent op olieverfschilderijen. De afgelopen 30 jaar heeft hij een groot aantal werken gecreëerd waarvan er nu een aantal in particulier bezit zijn. Want zijn werken worden ook verkocht, ook al gaat hem dat soms aan het hart. Door de schilderkunst heeft hij leren observeren en kreeg hij oog voor details wat terug te zien is in zijn werk.

Van Engelen vindt zijn inspiratie in de schoonheid van de onderwerpen in zijn omgeving en vakanties: bloemen, landschappen, kinderen, kerkjes stadsgezichten e.d. Meestal fotografeert hij die onderwerpen en werkt dat thuis verder uit. Met de kerst verrast hij zijn familie en vrienden met een zelf ontworpen kerstkaart met een schilderstuk en bijpassend gedicht. Afgelopen jaar was dat een gezicht op de meanderende Dommel door het Kasteel park.

Zijn zoon typeerde de schilderijen van zijn vader eens als volgt: “Het zijn schilderijen van zijn leven, getekend met zijn gedachten en geverfd met zijn gevoelens”. Mooier kun je het toch niet zeggen.

Wat deze expositie nu zo bijzonder maakt is, dat van Engelen hiermede afscheid neemt van zijn rol als voorzitter van de Stichting Kasteel Geldrop. Een beter afscheid had hij niet kunnen bedenken! De expositie van Toon van Engelen loopt van 1 september t/m 27 oktober en is elke zondag te bezichtigen van 14.00 tot 17.00 uur. Adres Kasteel Geldrop, Mierloseweg 1, 5662 KA Navigatie: Helze 8, tevens parkeerplaats. Kijk op www.kasteelgeldrop.nl voor meer informatie.