Digitale prentenboeken in bibliotheek dommeldal

Bereslim!

Niet alleen volwassenen lezen steeds meer eBooks, ook onder kinderen stijgt het gebruik van tablets en eReaders. Zelfs bij peuters en kleuters. En het (voor)lezen van digitale kinderboeken blijkt een positief effect te hebben op de taalontwikkeling. Digitale prentenboeken zijn verrijkt met muziek, stemmetjes, bewegende beelden en animaties. Deze extra vertelmiddelen komen de taalontwikkeling, woordenschat en het verhaalbegrip ten goede, mits ze relevant zijn voor het verhaal.

Het maakt niet uit of kinderen door een volwassene of door de computer worden voorgelezen. Voor het verhaalbegrip zijn beide vormen even goed. Dat blijkt uit wat ze navertellen. Ze vertellen op dezelfde manier over wat ze ervaren hebben, als kinderen die door ouders worden voorgelezen.

Hierover is veel informatie te vinden in de lees monitor van de Stchting Lezen.

Bereslimme bieb

Wilt u eens kennismaken met digitale prentenboeken? Dat kan in bibliotheek dommeldal. In iedere vestiging vindt u een PC (op kleuterhoogte) waarop het digitale programma Bereslim is te zien. Daar komen digitale prentenboeken tot leven. Voor kinderen van 3 tot 7 jaar. Wat is er leuker dan eerst samen kiezen uit heel veel prachtige ‘gewone’ boeken èn daarna snuffelen in de Bereslimme boekenhoek voor peuters en kleuters? De bibliotheek heeft het allebei!

Vakantietip: op www.bibliotheekdommeldal.nl vindt u meer informatie over Bereslim en ook een link naar een inlogcode, om 3 weken gratis Bereslim te proberen.