AVONDWANDELING GIJZENROOI MET IVN GELDROP

Op 26 juni organiseert IVN Geldrop twee midzomerwandelingen in Gijzenrooi. In de ene groep gaat de aandacht vooral uit naar het oude landschap, de bloemen en hun bezoekers. De andere groep richt zicht zich ook of met name op het beluisteren en bekijken van vogels. De start is om 19 uur op de kruising Rielsedijk/Gijzenrooiseweg. Deelname is gratis, een verrekijker wordt aanbevolen.

IVN Geldrop organiseert op woensdagavond 26 juni twee wandelingen in een mooi stukje natuur. Gijzenrooi is een oud cultuurlandschap tussen Geldrop en Eindhoven, ten oosten van de Stratumse Heide. Hier zijn nog bolle akkers te vinden, waar tussen het koren ontelbare klaprozen, margrieten, korenbloemen, ganzenbloemen en andere bloeiende akkerplanten groeien.

De nadruk ligt op natuurbeleving. Dat betekent gewoon lekker genieten van het oude landschap van Gijzenrooi bij avond: de weilanden, de akkers en de vogels bekijken en beluisteren. Vroeger liepen boeren als ze ’s zondags visite kregen vaak een rondje om hun akker om bij te praten. Tevens konden ze dan bekijken hoe het gewas erbij stond: of alles goed gegroeid was, of het land te droog of juist te nat was, of er niet teveel onkruid tussen de planten stond. Ook de dieren in de wei kregen op die manier hun beoordeling.

De wandeling duurt circa anderhalf uur en is voor iedereen gratis toegankelijk. Wie vaker met IVN Geldrop op stap wil, kan het best vooruitblikken op de site http://ivn.nl/afdeling/geldrop. Er zijn zowel excursies (op verschillende dagen en tijden) en landschapswandelingen (iedere laatste dinsdagmiddag van de maand).

Voor meer informatie: Mariet Vissers (040-2856622), natuurgids van IVN. IVN Geldrop is ook op www.facebook.com/ivngeldrop.