IVN LANDSCHAPSWANDELING IN GIJZENROOI, GELDROP

Op 25 juni, om 13.30 uur, wandelen Geldropse IVN-gidsen met natuur- en wandelliefhebbers in het mooie buitengebied Gijzenrooi. Startplaats is de parkeerplaats bij AH, tegenover de fontein in Genoenhuis (Laan van Tolkien 220 in Geldrop). Waterdichte schoenen zijn aanbevolen want sommige delen kunnen nat zijn. Deelname is gratis en staat voor iedereen vrij.

IVN Geldrop, de vereniging voor natuur- en milieueducatie, organiseert iedere laatste dinsdagmiddag van de maand om half twee een wandeling door een landschappelijk interessant gebied. Daarbij gaat de aandacht vooral uit naar de landschappelijke kenmerken en waarden van het gebied. De wandeling is altijd van 13.30 tot 16.30 uur en deelname is voor iedereen gratis. Halverwege wordt een keer in de natuur gepauzeerd. Alleen bij erg slecht weer gaat de wandeling niet door.

De komende wandeling vindt plaats in het oude cultuurlandschap Gijzenrooi, ten oosten van de Stratumse Heide. Hier zijn nog bolle akkers te vinden en er wordt biologische landbouw bedreven.

Voor verdere inlichtingen kunt u bellen naar Lucy van den Berg, tel. 040 285 7086, of Mariet Vissers, 285 6622. IVN Geldrop is ook http://ivn/afdeling/geldrop en http://www.facebook.com/ivngeldrop. Op zondagmiddagen kunt u gratis onze tentoonstelling over zintuigen bezoeken in natuurinformatiecentrum ‘De Paardestal’, in het Kasteelpark.