Fietsinstructie-ochtend voor mensen met een elektrische fiets

Steeds meer mensen kopen een elektrische fiets vanwege de voordelen die zo’n fiets biedt. Wat velen niet beseffen, is dat hierdoor het risico op een valpartij of ongeval groter wordt. De gemeente organiseert daarom, samen met verschillende bonden, elektrische fietsinstructie-ochtenden voor senioren in Geldrop-Mierlo. Deze zijn bedoeld voor 50-plussers die al een elektrische fiets hebben, of er binnenkort één willen aanschaffen. Er is plaats voor veertig deelnemers. SOAB adviseurs uit Breda verzorgt de instructies in opdracht van de gemeente. U bent welkom op dinsdag 18 juni in verenigingsgebouw De Vliegert in Mierlo en donderdag 11 juli in gemeenschapshuis Zesgehuchten in Geldrop; van 09.00-13.00 uur. Meedoen kost € 5,- per persoon.

Voorkomen van valpartijen en ongevallen
De laatste jaren vallen vooral onder oudere fietsers steeds meer gewonden. Deze ontwikkeling zien we bij ouderen met een gewone fiets; de risico’s op een valpartij met een elektrische fiets zijn nog groter. Dit komt door afname van fysieke capaciteiten in combinatie met onder meer de hogere snelheid en het zwaardere gewicht van de elektrische fiets. Door 50-plussers bewust te maken van dit risico en praktische (aankoop) tips te geven, kunnen we valpartijen en ongevallen voorkomen.

Doel training
De kans op een ongeval kan verkleind worden door de behendigheid en vaardigheid van fietsers met een elektrische fiets te vergroten. Tijdens de instructie krijgt u praktische tips voor de aanschaf van een elektrische fiets. Onder het genot van een kop koffie of thee worden aan de hand van voorbeelden de voor- en nadelen van de elektrische fiets besproken, zodat u meer plezier kunt beleven aan uw elektrische fiets. Op een parcours kunt u onder begeleiding van twee instructeurs in de praktijk oefenen. De (elektrische) fietsen van de deelnemers worden ter plekke ook afgesteld voor een goede zithouding. Rijwielhandelaar Profiel Vermeulen uit Geldrop en Budgetfietsen uit Mierlo maken het mogelijk, dat deelnemers die nog geen elektrische fiets hebben ter plaatse enkele elektrische fietsen kunnen uitproberen. U kunt een korte fietsrit maken, waarbij we stil staan bij enkele lastige verkeerspunten.

Aanmelden
Als u interesse heeft, kunt u zich voor de training in Geldrop aanmelden via internet door het aanmeldingsformulier in te vullen op http://www.e-biketraining.nl. of bij Koen van Neerven van SOAB adviseurs, telefoon (076) 52 13 080. Voor de training in Mierlo op dinsdag 18 juni kunt u zich aanmelden bij de bar van De Vliegert, Heer van Rodestraat 109a, door het aanmeldingsformulier in te vullen. U krijgt dan een bewijs van inschrijving tegen betaling van € 5,-. De inschrijving sluit op woensdag 12 juni. Voor meer informatie en een filmpje, kijk ook op http://www.kersenplukkers.nl Heeft u nog vragen, dan kunt u ook bellen naar Jaap Veneman, telefoon: (0492) 430 380.