VEELBELOVENDE START GROTE SCHOONMAAKACTIE COEVERING

Persbericht van de gemeente met een foto van Marco Magielse.

Samen Werkt: voor een leefbare woonomgeving

Containeractie 2013 een groot succesDe gemeente Geldrop-Mierlo werkt sinds 2012 gebiedsgericht. Onder de noemer Samen Werkt stimuleert zij projecten en initiatieven die door inwoners vanuit hun eigen leefomgeving worden opgestart. Wijkoverleg Coevering 2000 heeft in dit kader een grote schoonmaakactie georganiseerd. Dit gebeurde op initiatief van Hans van Brunschot en Huub Metten van Coevering West. Gedurende zes weken staan er grote containers op verschillende locaties in de Coevering. Inwoners kunnen daar gratis hun afval komen afleveren. Op woensdag 25 april startte de actie. Alle betrokken partijen waren hierbij aanwezig. Deze actie is een goed voorbeeld van waar het bij Samen Werkt om gaat. Met elkaar aan de slag om dingen te verbeteren, maar ook om elkaar beter te leren kennen. Het mes snijdt dus aan twee kanten.

CONTAINERS
De containers staan vanaf 25 april tot en met 29 mei op verschillende locaties in de Coevering. Tussen 11.00 en 18.00 uur kunnen inwoners van de Coevering daar terecht voor het afgeven van afval. Dit is gratis. Er zijn wel enkele beperkingen. Het is niet mogelijk om afval af te geven dat normaal gesproken gratis bij de milieustraat kan worden ingeleverd, zoals tetrapakken, blikwerk, chemisch afval en plastic. Ook is het niet toegestaan om oud papier af te geven. Dit geldt ook voor afval wat in de groene en/of grijze container moet en voor apparatuur (bijvoorbeeld koelkasten, tv’s en/of vriezers). Na al het werkt staat er ook een kopje koffie klaar.

LOCATIES
De komende weken staan de containers op de volgende locaties:

  • Locatie 1 25 april
  • Locatie 2 (omgeving Bosrand): 01 mei
  • Locatie 3 (omgeving Magalhaesstraat): 08 mei
  • Locatie 4 (omgeving wethouder Van den Eijndenstraat): 15 mei
  • Locatie 5 (omgeving Wethouder van Santestraat.): 22 mei
  • Locatie 6 (omgeving Reinoutlaan): 29 mei. Dit voor alle bewoners van de Coevering de laatste mogelijkheid om afval gratis weg te brengen.