Het Weverijmuseum is op zoek naar:

Mensen die het vak van smeerkussenwever willen leren. Ad van Rijen, smeerkussenwever in het museum: “Het is een mooi vak. Best intensief handwerk, maar niet té belastend. Ik wil het graag aan iemand leren en overdragen, zodat het blijft bestaan. Het inrichten van het getouw voor de verschillende soorten smeerkussens en het weven van de kussens vraagt best inzicht. Ook zonder textiele achtergrond is het te leren, als je maar wilt. Met vier uurtjes in de week kom je al een heel eind. Het is altijd mijn vak geweest bij de Spoorwegen, als ik stop is er niemand meer die het kan.”

Technische mensen. Cor van Hest, technisch directeur van het museum: “We zoeken mensen die in de machine duiken; die verstand hebben van bewegingstechniek, die zich kunnen voorstellen hoe iets werkt. Een textiele achtergrond is mooi, maar niet noodzakelijk, want iemand die een landbouwmachine kan herstellen, kan ook met een textielmachine uit de voeten. We hebben heel hard goede mensen nodig voor het technisch onderhoud van de machines.”

Patroneur of kaartenslaander. Cor van Hest: “We hebben wel mensen in het museum die deze vakken beheersen, maar voor de voortgang zou het fijn zijn als er nieuwe aanwas is”.

Mensen die verstand hebben van sociale media en websitegebruik. Bert Jonkers, websitebeheerder: “Het zou mooi zijn als er een vrijwilliger in het museum is die zich alleen maar bezig houdt met het verzamelen van nieuws/verhalen over het museum en daar vervolgens iets mee doet in de sociale media. Iemand die interessante zaken oppikt, er een verhaal van maakt en op de juiste plek inzet/aanlevert.“