Dutch Technology Week in de bibliotheek

Van 31 mei tot en met 7 juni 2013 wordt voor de tweede keer de Dutch Technology Week (DTW) gehouden.

In de bibliotheken in de Brainport Regio, waaronder ook bibliotheek dommeldal, vinden mini-exposities en demonstraties plaats. Onder de titel BiblioTech. Natuurlijk zijn de BiblioTech activiteiten gratis toegankelijk, voor jong en oud.

hippe high tech bekijken in de bibliotheek: Vrijdag 31 mei t/m vrijdag 7 juni

Ervaar tijdens de Dutch Technology Week hoe leuk en spannend het is om oog in oog te staan met uitvindingen die de wereld veranderen! In de bibliotheken van Eindhoven, Helmond, Veldhoven, Best, Geldrop, Valkenswaard en Gemert worden drie hippe hightech fenomenen gepresenteerd, die nu toegankelijk zijn voor iedereen. Zelf robots bouwen, 3D-printen of een slimme elektronicatoepassing in elkaar knutselen? Hier ontdek je voorbeelden die makkelijk te maken zijn… en betaalbaar! De expo’s zijn gedurende de DTW te bezichtigen tijdens de openingstijden van de bibliotheken.

BiblioTech Demo’s: 3D-printen: Zaterdag 1 juni, 10.00-13.00 uur

Wat vroeger science fiction was, is nu huis-tuin-en-keuken techniek! Dat bewijzen de nieuwe 3D-printers die sinds kort veel in het nieuws zijn. Met BiblioTech demo’s op zaterdag 1 juni in de vestiging Geldrop, kun je nu zelf het wonder van 3D-printen meemaken. Wil je eens zien hoe het werkt, of heb je vragen die je hierover altijd al had willen stellen? Plug dan in op de kennis van de aanwezige experts. MAD emergent art center uit Eindhoven verzorgt de demo’s, met onder meer voorbeelden van 3D geprinte speelgoedonderdelen die Lego, K’nex en nog meer bouwsystemen aan elkaar koppelen.

Meer informatie www.bibliotheekdommeldal.nl en www.dutchtechnologyweek.com