Uniek concertduo: Stein van Eden en Dionne Nijsten

Op zondagmiddag 5 mei a.s. vindt weer het gebruikelijke Open Podiumconcert plaats in Kasteel Geldrop, nu met Stein van Eden (piano) en Dionne Nijsten (cello). Aanvang 12.30 uur.

Twee jonge, enthousiaste musici die elkaar sinds twee jaar gevonden hebben. Dionne is afgestudeerd aan het Conservatorium van Utrecht en volgt momenteel haar masteropleiding bij Dmitri Ferschtman en Monique Heidema. Ze is met cello begonnen op haar twaalfde en werd vanaf haar vijftiende begeleid door Frans van der Grinten in de vooropleiding van het Conservatorium Maastricht. Dionne heeft van verschillende bekende musici masterclasses gevolgd. Begin dit jaar was zij aanvoerder van het projectorkest van de conservatoria van Gent, Maastricht en Tilburg o.l.v. Roberto Benzi. Dionne speelt op een instrument van Kunze uit 1923, haar te beschikking gesteld door het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds.

Stein volgde pianoles vanaf zijn achtste jaar en op zestienjarige leeftijd volgde hij lessen bij de uit Rusland afkomstige pianovirtuoos Misha Fomin. Enkele maanden geleden is Stein succesvol afgestudeerd aan het Conservatorium Utrecht. Ook heeft Stein al enkele succesvolle optredens achter de rug: Vredenburg Leidsche Rijn, landhuis van Wibi Soerjadi te Zeist, De Doelen Rotterdam, Het Amsterdams Concertgebouw en het muziekgebouw aan ´t IJ.

U bent van harte uitgenodigd voor dit veelbelovende concert. Het optreden begint om 12.30 uur en duurt een klein uur. De toegang is gratis, maar een vrijwillige bijdrage in de kosten wordt op prijs gesteld. Stuur een mail naar openpodiumkasteelgeldrop@gmail.com om plaatsen te reserveren voor het bijwonen van een concert. Graag in de mail aangeven met hoeveel personen u wilt komen.