Maak kennis met LETS Geldrop in de bibliotheek in Geldrop

Bent u een kei in wiskunde maar juist niet zo goed in het bakken van appeltaart? Heeft u verstand van tuinieren, maar niet van boodschappen doen? Kunt u prima voorlezen, maar lukt het u niet om uw bel te repareren? Dan is LETS iets voor u. Want u heeft iets te bieden aan een ander. En daarvoor mag u iets terugvragen, van een ander.

In bibliotheek dommeldal, vestiging Geldrop hoort u op zaterdag 11 en zaterdag 25 mei, van 11.00 uur tot 13.00 uur, meer over dit systeem van het uitwisselen van diensten en goederen.

LETS

LETS is een moderne ruilkring die in de hele wereld bekend is. LETS betekent: Local Exchange Trading System, wat gewoon wil zeggen: diensten en goederen onderling uitwisselen, zonder dat er een euro aan te pas komt. Er zijn in Nederland meer dan 120 LETS ruilkringen actief.

Geldropse nupkes
Sinds 2004 is er ook een LETS ruilkring binnen Geldrop actief. Eenmaal per maand, de 1e vrijdag van de maand, komen belangstellenden bij elkaar, in wijkgebouw Oranjeveld, om diensten en goederen uit te ruilen. Allerlei vaardigheden en deskundigheden worden ingezet voor een ander. Maar ook goederen worden geruild, van kleding tot huisraad en van groenten uit eigen tuin, tot zelfgemaakte soepen.

Kun je niet meteen iets ruilen? Dan hou je dat tegoed en krijg je punten, die in Geldrop nupkes heten.

Eigenlijk is het gewoon een vorm van burenhulp vertaald naar dorpsgenotenhulp. En u spaart er niet alleen geld mee uit, maar maakt ook kennis met een aantal enthousiaste dorpsgenoten.

LETS in de bieb
Op zaterdag 11 mei en zaterdag 25 mei presenteert LETS Geldrop zich in de bibliotheek in Geldrop, van 11.00 uur tot 13.00 uur. Komt u eens kijken en kennismaken met deze sympathieke ruilhandel.

Meer informatie vindt u op http://www.bibliotheekdommeldal.nl.