Workshops voor ouders van ‘Pittige pubers’!

In mei en juni

Als kinderen ouder worden en de puberteit bereiken gaan ze steeds meer hun grenzen verleggen. Veel pubers trekken zich terug in hun eigen wereld en worden voor ouders moeilijker te bereiken. Ze komen afspraken niet na of zijn opstandig. Dat kan thuis soms heftig botsen. Bij de één wat meer dan bij de ander. Het is dan fijn als je hier met andere ouders over kan praten. Ervaringen delen en elkaar steun geven.

In de pubertijd is de rol van de ouder heel belangrijk, al lijkt dat soms van niet. Als ouder kun je veel betekenen voor je kind. Maar hoe doe je dat als je puber niet naar je wil luisteren? Altijd maar op zijn kamer of achter de computer zit? Of hele dagen van huis weg is? Wanneer ze niet naar school willen? Hoe maak je contact met je puber? Met zijn of haar belevingswereld? Hoe maak je samen afspraken en hoe doen andere ouders dat?

Workshops
Voor dit soort vragen organiseert het Centrum voor Jeugd en Gezin in Geldrop-Mierlo een serie workshops voor ouders van Pittige Pubers! Samen met andere ouders die ook te maken hebben met een pittige puber, kunt u praten over alle belangrijke kanten van het opvoeden van uw kind. De avonden worden begeleid door professionals die tips en handvaten kunnen geven. Of die u kunnen ondersteunen bij uw vragen of zorgen.

Na de eerste introductieavond volgen drie workshops met elk een eigen thema: praten met je puber, zicht houden en grenzen stellen. Voor meer informatie, kijk op onze website www.cjggeldrop-mierlo.nl.

Aanmelden
De workshops starten op dinsdag 21 mei (de andere data zijn 28 mei, 4 en 11 juni) van 19.30-22.00 uur. Ze worden gegeven in SCC Hofdael, Molenstraat 23 in Geldrop. Deelname is gratis. U kunt zich aanmelden door een mail te sturen naar cjg@geldrop-mierlo.nl onder vermelding van ‘aanmelding pittige pubers’. Graag uw woonplaats vermelden en de leeftijd van uw kind(eren).

Graag nodigen wij u uit om naar de workshops te komen. Er zijn veertien plaatsen beschikbaar. Meld u snel aan, want vol is vol.