Taxeer uw waardevolle voorwerpen op Kasteel Geldrop door Art Dumay

Op zaterdag 6 en zondag 7 april aanstaande staat Kasteel Geldrop in het teken van het Kunst & Curiosa evenement, georganiseerd door Stichting Vrienden van Kasteel Geldrop en Kunsthandel Art Dumay uit Nuenen. Tijdens deze dagen kunt u voor een klein bedrag waardevolle voorwerpen laten taxeren, zoals: schilderijen, werken op papier en antieke voorwerpen. U krijgt dan van de verschillende taxateurs te horen welke waarde het stuk heeft en welke historie erover bekend is.

Op beide dagen bent u hartelijk welkom op het kasteel tussen 14.00 en 17.00 uur. Op zaterdag is alleen de begane grond toegankelijk; op zondag is het gehele kasteel geopend. U betaalt voor het laten taxeren van 1 tot 3 voorwerpen € 2,50 en voor 3 tot 6 voorwerpen € 5,00 en voor meer dan 6 voorwerpen € 10. Deze opbrengst komt ten goede aan de Stichting Vrienden van Kasteel Geldrop. Deze Stichting Vrienden van Kasteel Geldrop is in 2000 in het leven geroepen om de historische buitenplaats te ondersteunen in het monumentaal onderhoud en de ontplooiing van culturele activiteiten.

U kunt tijdens de taxatie ook genieten van de prachtige omgeving en van het Kasteel. In 1974 werd het kasteelcomplex door het gemeentebestuur aangekocht, nadat twee jaar daarvoor de laatste adellijke bewoner, mevrouw C.F H. baronesse van Tuyll van Serooskerken-Quarles van Ufford, was overleden. In 1996 verkocht de gemeente voor het symbolische bedrag van 1 gulden het gehele complex aan Stichting Kasteel Geldrop.

Voor meer informatie: Kunsthandel Art Dumay, Park 75, Nuenen. telefoon: 040 2845208. Kijk ook op http://www.kasteelgeldrop.nl of www.artdumay.nl