Gratis compost als beloning voor scheiden gft- en groenafval

Vanaf vrijdag 29 maart

Inwoners van Geldrop-Mierlo kunnen vanaf vrijdag 29 maart op vertoon van hun Milieustraatpas gratis compost ophalen bij de Milieustraat aan het Emopad in Geldrop. Met deze actie bedanken de gemeente en Attero u voor uw inspanning om gft- en groenafval gescheiden aan te leveren. Attero maakt daar compost van. Een echt kringloopproduct, want organisch materiaal van de bodem komt weer terug in diezelfde bodem. Deze compostactie wordt alweer voor de zevende keer gehouden.

Inwoners bedankt

Al een groot aantal jaren bieden inwoners hun groente-, fruit- en tuinafval en ook groenafval (zoals snoeihout, takken en gras) gescheiden van ander afval aan. Voor veel mensen is dat de gewoonste zaak van de wereld. Attero en de gemeente bedanken hen graag voor hun inzet. Het scheiden van organisch afval levert namelijk een positieve bijdrage aan het milieu. Als dank stellen zij tijdens de Landelijke Compostactie gratis compost beschikbaar. We raden u aan er op tijd bij te zijn. De actie is eenmalig en op = op. De compostactie is voor iedereen, dus ook voor inwoners van een wijk, straat of flat waar gft- of groenafval niet gescheiden wordt ingezameld.

Goed voor de tuin: natuurlijke balans

Compost is perfect voor gebruik in de tuin. Deze natuurlijke bodemverbeteraar voedt de bodem en stimuleert de groei van bloemen en planten op een milieuvriendelijke wijze. Ook verbetert het de structuur van de bodem en zorgt het voor een goede waterhuishouding. Zo ontstaat een natuurlijke balans in de bodem. Gemengd met tuinaarde is compost geschikt voor alle tuinplanten. Meer informatie over het gebruik van compost in sier- of moestuin is te lezen op www.atterocompost.nl – klik hierbij op ‘Info consumenten’.

Goed voor milieu én portemonnee!

Compost is een echt kringloopproduct en legt CO2 vast in de bodem. Door het gebruik van compost helpt u dus mee in de strijd tegen de opwarming van de aarde. Naast compost wordt er ook duurzame energie uit gft- en groenafval gehaald. Door vergisting ontstaat duurzaam biogas, bron voor productie van groene stroom en groen gas. Ook wordt van de houtachtige delen duurzame biobrandstof gemaakt. Deze biobrandstof wordt gebruikt in speciale energiecentrales voor het maken van groene stroom. Composteren is daarnaast een voordelige manier voor het verwerken van gft- en groenafval. Dat scheelt in de kosten. Voldoende stimulans om gft- en groenafval goed gescheiden te blijven aanleveren!