Nooit meer verdwalen: wandelen en fietsen met GPS

Wandelt of fietst u wel eens in een onbekende streek, en weet u dan niet meer precies weten waar de auto staat? Of hoe lang de route is? Of waar de route precies loopt? Dan is een outdoor GPS vast iets voor u! De GPS is de TomTom voor wandelaars en fietsers. Op dinsdagavond 19 maart kunt u van 20.00-22.00 uur, in bibliotheek Dommeldal kennismaken met deze nieuwe manier van navigeren.

Outdoor GPS
Een outdoor GPS geeft veel vrijheid, je komt op plaatsen waar je anders niet zou komen. Het is leuk om vooraf een route uit te zoeken, en achteraf om te kijken waar je precies geweest bent. En de routes zijn eenvoudig te downloaden van het Internet.

GPSwalking.nl is een Geldropse stichting waar veel kennis zit over outdoor GPS. De organisatie biedt op haar site gedocumenteerde GPS routes aan. Maar zij vertellen ook graag over wandelen en fietsen met GPS. En dat doen ze in de bibliotheek in Geldrop op 19 maart.

Wat heb je nodig? Wat kost het? Hoe ziet het eruit? Hoe bedien je GPS? Hoe kom je aan kaarten en routes? Allemaal vragen waar u op 19 maart een antwoord op krijgt. Want GPSwalking.nl heeft intussen al ruim 7000 kilometer aan wandelingen en fietstochten in kaart gebracht. Meestal in de omgeving van Geldrop. Alles voorzien van een uitgebreide beschrijving met foto’s en een Google Maps kaartje. En allemaal gratis te downloaden.

Kaartjes
Kaartjes voor deze lezing zijn te krijgen in de bibliotheek in Geldrop . Ze kosten € 4,=. Bent u lid van de bibliotheek? Dan krijgt u op vertoon van uw pas € 1,= korting.