Open Podium Landgoed Kasteel Geldrop

Op zondagmiddag 3 maart a.s. vindt weer het gebruikelijke Open Podiumconcert plaats in het Kasteel Geldrop met het pianoduo Veronika Szirmai en Guy de Werd. Aanvang 12.30 uur.

Na het opmerkelijke succes van het eerste concert in de reeks “Open Podiumconcerten” in Kasteel Geldrop nu, op verzoek, een 2e optreden van het pianoduo Veronika Szirmai-Milkó en Guy de Werd met een nieuw programma. Het pianoduo heeft deze keer gekozen voor de volgende werken: W.A.Mozart, Sonate in D gr.t. KV 381; Fr.Schubert, Grand Rondeau opus 107 en Leo Weiner, 3 Ungarische Volkstänze.

De sonate in D.gr.t. van W.A.Mozart (1756-1791) is een sprankelende, frisse sonate in hoog tempo, in het eerste en derde deel. Het Grand Rondeau van Fr. Schubert( 1797-1828) is een minder bekend werk voor piano à quatre mains en neemt ons mee naar het elegante Wenen van het begin van de 19e eeuw. Er wordt besloten met drie Ungarische Volkstänze van Leo Weiner (1885-1960), een Hongaarse componist en pianist. Onvervalste opzwepende balkanmuziek!

Het concert duurt ongeveer een klein uur. Men kan plaatsen reserveren via openpodiumkasteelgeldrop@gmail.com. Zie ook de website van het kasteel onder Cultureel/Openpodiumconcerten.

Voor wie op de dag zelf besluit te komen geldt: VOL is VOL. Het concert is gratis, maar een vrijwillige bijdrage wordt zeer op prijs gesteld. Er is voldoende parkeergelegenheid aanwezig.