Expositie “Met open Ogen” van Kees Vriends in Kasteel Geldrop

Vanaf 3 maart t/m 29 april exposeert kunstenaar Kees Vriends zijn tekeningen en etsen in Kasteel Geldrop, met als thema “Met open Ogen”. Hierbij toont de kunstenaar een kijkje in zijn belevingswereld, door middel van portretten, landschappen en illustraties. Tijdens deze expositie kunnen zijn werken worden gekocht, waarbij de opbrengst naar een goed doel gaat.

Kees Vriends, geboren in 1939, kreeg als kind al tekenles van zijn vader. Niet zo vreemd overigens, want die was tekenleraar. Via de leergangen in Tilburg werd hij later ook tekenleraar op een grafische school. Aan het lesgeven heeft hij altijd plezier beleefd. Gedurende en aantal reizen naar Griekenland heeft hij veel inspiratie opgedaan, wat resulteerde in een aantal fraaie kunstwerkjes.

Kees Vriends is niet alleen kunstenaar maar ook een idealist. Nu hij wat ouder wordt wil hij zijn hele oeuvre verkopen, waarbij de opbrengst ten goede komt aan een goed doel, met name aan de “Stichting Kinderen van de Wereld”. Deze stichting zet zich in voor onderdak, voeding en onderwijs voor kinderen in ontwikkelingslanden. In dit geval speciaal voor een project in Nepal, voor 2 weeshuizen en een hospitaaltje. Meer informatie hierover kunt u vinden bij: http://www.stichtingkinderenvandewereld.nl.

Kunsthistoricus drs. Ger Jacobs zal deze bijzondere tentoonstelling openen in kasteel Geldrop. De expositie van Kees Vriends loopt van 3 maart t/m 29 april en is elke donderdag, vrijdag en zondag open van 14.00 tot 17.00 uur, uitgezonderd 23 en 24 maart en 1e Paasdag (2e Paasdag geopend). Adres: Kasteel Geldrop, Mierloseweg 1, 5662 KA Geldrop (Navigatie: Helze 8, tevens parkeerplaats).