IVN Geldrop zoekt klussers

IVN Geldrop doet op vrijdag 15 en zaterdag 16 maart mee aan NL DOET. Dit is de grootste vrijwilligersactie van Nederland, georganiseerd door het Oranje Fonds. Tijdens NL DOET steken mensen in het hele land de handen uit de mouwen. Zij zetten zich vrijwillig in voor diverse organisaties die tijdens NL DOET net dat beetje extra kunnen doen. IVN Geldrop zoekt nog een aantal vrijwilligers voor klussen in natuurinformatiecentrum De Paardestal.

Vorig jaar heeft IVN Geldrop dankzij subsidie van NL DOET en de inzet van vrijwilligers al een mooi begin gemaakt met het opknappen van natuurinformatiecentrum De Paardestal. Gebouwenbeheerder Harry Peters blikt met tevredenheid terug. “Het koetshuis is uitgerust met veiliger verlichting en de tuigkamer heeft een frisse kleur gekregen. Ook op zolders zijn meters wanden geschilderd. Daarnaast werden paardentuigen gepoetst en oude schoolplaten in ere hersteld.”

De klusclub van IVN hoopt ook dit jaar met een groep vrijwilligers aan de slag te kunnen gaan. “Op vrijdag hebben we enkele mannen nodig voor het slopen van het oude plafond in de tuigkamer en het opbouwen van de steiger, maar het zwaartepunt van de activiteiten ligt op de zaterdag. We willen er een gezellige dag van maken met een mooi resultaat, zodat we allemaal met een goed gevoel naar huis gaan,” aldus Harry Peters, die ook dit jaar de leiding van de vrijwilligersactie op zich neemt. “We hebben allerlei klussen in de aanbieding, niet alleen bouwvakwerk. Ook willen we insectenhotels maken. Daarvoor zoeken we mensen die houtblokken willen zagen en gaten boren. In de ruimten van De Paardestal willen we gaan slopen en opbouwen, schilderen, isoleren, metselen, tegels zetten, elektra aanleggen en spullen ophangen. We zijn dan ook heel blij met wat extra handen.”

Vrijdag en zaterdag wordt om 8.30 uur onder het genot van koffie gestart met een kennismaking en taakverdeling. Rond de klok van 15.00 uur wordt de klusdag afgerond. In de pauze wordt voor een lunch gezorgd.

Mensen die in actie willen komen bij IVN Geldrop kunnen zich, liefst voor 1 februari, telefonisch bij Harry Peters aanmelden (040 254434 of 06 4459 6144).

Het succes van NL DOET blijkt onder andere uit het groeiend aantal vrijwilligers dat zich tijdens deze dagen inzet. In 2012 werden bijna 7000 klussen gedaan door zo’n 300.000 vrijwilligers. Ook de Koninklijke Familie ging op diverse plaatsen in het land aan de slag.

Met NL DOET laat het Oranje Fonds zien hoe belangrijk vrijwilligers voor de samenleving zijn. Het Oranje Fonds steunt organisaties die een betrokken samenleving bevorderen; organisaties waarvan vrijwilligers de basis vormen. NL DOET geeft hier een collectieve impuls aan.