Start Nationale Voorleesdagen met gezamenlijk Voorleesontbijt

Woensdag 23 januari j.l. gingen de Nationale Voorleesdagen voor de 10e keer van start met het Nationale Voorleesontbijt. De peuters en kleuters van beide locaties van peuterspeelzaal Stap In , basisscholen De Regenboog en de Branding, en kinderdagverblijven Potje Knor en Korein namen gezamenlijk deel aan dit gebeuren. Niet in de laatste plaats omdat het niet alleen leuk is om voorgelezen te worden , maar ook omdat het zo belangrijk is voor de taalontwikkeling van de kinderen.

Daarom verzamelden alle peuters en kleuters zich op woensdagmorgen in de aula van basisschool Regenboog, waar juf Michelle Het prentenboek “Nog 100 nachtjes slapen” van Milja Praagman, aan hen voorlas.

Op een groot scherm werd het verhaal geprojecteerd. Juf Michelle zat al klaar op het podium achter de naaimachine. Net zoals de mama van Dorus, de hoofdpersoon uit het boek. Ze was bezig driehoeken uit een lap stof te knippen. Op deze manier waren alle kinderen actief betrokken bij het verhaal. Ze luisterden ademloos en wilden ook wel jarig zijn en feestvieren.

Het was heel gezellig en toen het boek uit was gingen alle kinderen naar hun eigen locatie en ruimte waar ze konden genieten van een heerlijk ontbijt .De kinderen (maar ook de leidsters en leerkrachten) genoten volop van al het lekkers en zo werd er samen een start gemaakt met de Nationale Voorleesdagen.

Uniek om dit met zovelen te doen en een goede stap richting de brede school die hier in de wijk de Coevering gebouwd gaat worden.

Team Stap In.