Cursus natuurfotografie IVN Geldrop

IVN Geldrop, Vereniging voor Natuur- en milieueducatie, wil (aanstaande) natuurfotografen in de gelegenheid stellen meer basiskennis op te doen. Hiertoe biedt IVN Geldrop een cursus aan, opgezet en gegeven door Frans van den Boom. Inschrijving is noodzakelijk.

Fotografie heeft de afgelopen jaren een vlucht genomen. Steeds meer mensen houden zich hier mee bezig en mogelijkheden zijn er legio. Iedereen kan dit op zijn eigen niveau en naar eigen behoefte invullen. Ook binnen het IVN heeft de fotografie een plaats veroverd. We willen daarom graag leden en niet-leden van IVN Geldrop in de gelegenheid stellen meer basiskennis op te doen via een cursus, die is opgezet en wordt gegeven door Frans van den Boom.

De cursus is geschikt voor iedereen die geïnteresseerd is in natuurfotografie en hier wat meer kennis en vaardigheden over wil opdoen. Hij is niet speciaal op een bepaald type camera gericht en is evenmin bedoeld om de individuele camera te leren kennen, maar geeft een algemeen beeld van de hedendaagse gebruiksmogelijkheden van de digitale camera.

Cursusprogramma

Op 20 maart wordt de basistechniek behandeld: mogelijkheden van camera’s, diafragma, sluitertijd enzovoorts. Op 27 maart februari gaan deelnemers creatief aan de slag met onderwerpen als techniek, scherptediepte en compositie. 30 maart volgt een praktijkochtend in het park van Kasteel Geldrop. De laatste avond, 10 april, worden de praktijkmorgen en ingezonden foto’s besproken, en wordt gewerkt met de computer.

De theorielessen zijn alle op woensdag van 20:00 uur tot 22:15 uur met een kleine koffiepauze. De praktijkoefening is op zaterdag van 09:30 uur tot 12:30 uur. Er is gelegenheid om te pauzeren. De lessen worden gegeven in natuurinformatiecentrum “De Paardestal”, gelegen in het Kasteelpark in het centrum van Geldrop (parkeerplaats aan de Helze).

De prijs inclusief cursusmateriaal, koffie en thee is € 30 voor leden en € 35 voor niet-leden, te voldoen voor aanvang van de cursus. Voor meer informatie en aanmelden kunt u zich wenden tot Loes van den Boom: thvdboom@onsbrabantnet.nl of 040 2857242.

IVN Geldrop is ook op internet en facebook.