Paard in de nattigheid

Paard in de nattigheid.Je zou maar eens een paard zijn en zonder afdak één van de natste december maanden van de geschiedenis moeten doorbrengen in een half ondergelopen weiland. Wat nog erger maakt is dat je er alleen moet staan en er bijna niemand langs komt….

Reactie: Op 9 februari raakten we in gesprek met Henk, de bezitter van het paard. Ruim een maand verder was Henk nog steeds erg kwaad. Hij was het niet eens dat de foto op de website was geplaatst zonder dat hierover gebeld was om zijn mening te vragen. Ook over de foto zelf was hij boos: “Dat paard is de nattigheid in gelokt, en daarna is de foto genomen”. Er was volgens hem al eens eerder een melding over de situatie gedaan bij de Dierenbescherming. Die waren langs gekomen en de situatie goedgekeurd. Het paard werd goed verzorgd en had voldoende water en voer was de mening van de Dierenbescherming. Volgens Henk gaat hij dagelijks langs de wei en zorgt hij ervoor dat het paard niet te kort komt. Dat het paard geen schuilstal heeft is geen probleem. Het paard is goed bestand tegen de Nederlandse winter.

Met het gesprek was de kou weer een beetje uit de lucht. Gelukkig maar want het gesprek begon vrij heftig.

2 gedachtes over “Paard in de nattigheid

 1. Inju 27/12/2012 / 20:26

  Ja vreselijk zielig is dit. Toen wij daar met onze viervoeters aan het wandelen waren, richitng Midgetgolfbaan ( wat erg afgelegen ligt en er m.i. verpauperd uit ziet,net zoals heel die hoek trouwens ) verdraaide het lieve beest zowat zijn nek in de hoop dat wij hem zouden zien.
  Hij liet zich aaien en keek ons met van die grote ogen aan.
  Zit vies water in die gore regenton, en het beestje moet in de natte blubber staan om uit zijn houten
  ( op dat moment leeg )bak te eten. Nergens in de wei een afdak voor hem te vinden.
  Er staat in een aansluitend stuk grond nog een paardje…maar daar konden wij helaas niet bij. Maar die loopt daar in dezelfde barre omstandigheden als deze schat.
  Vlakbij deze wei lagen allemaal afval en lege bierblikjes en glazen drankfles. Ik wil er niet aan denken wat kwaadaardige mensen, geheel onopvallend, de paarden aan kunnen doen. Ik hoop dan ook van harte dat de eigenaar van deze lieverd, en van het andere paardje de beestjes iig op stal zet met oud & nieuw…..

  Inju

  Like

 2. interannet 27/12/2012 / 22:40

  Mentaal welzijn van een paard.

  Voor het mentale welzijn & ontwikkeling heeft een paard een kudde nodig. Een paard in zijn eentje in de wei of erger nog: op stal, is géén ideale situatie! Onnatuurlijker dan dit kun je het niet maken voor een paard…
  Kou is niet zo erg; langdurige nattigheid, bloedhitte en tocht wel. Hiervoor is een vrije inloopstal een perfecte oplossing.
  Dus paardenbaas: zorg goed voor dit lieve dier!
  Deel komende Kerstdagen eens samen buiten in de regen met dit edel diersoort!
  Dan hinnikt U wel anders.

  Like

Reacties zijn gesloten.