Verlichting P. Nuytsstraat

We werden door een bewoner van de P. Nuytsstraat attent gemaakt op de nieuwe verlichting rondom de gerenoveerde parkeerplaats. Er zouden hierdoor zelfs al verschillende mensen vastgezeten hebben in het losse zand van de groenstrook naast de parkeerplaatsen. We namen zelf een kijkje en vergeleken de situatie met die van de Carpinistraat. Klik op de foto voor een vergrote versie.

Problemen met de verlichting van de P. NuytsstraatIn de P. Nuytsstraat zijn de 6 hoge hogedruk natrium  lampen vervangen door 4 lagere ledlampen. Bewoners klagen over donkere gedeeltes, zeker tegen de bosrand aan. Om de verschillen te kunnen zien hebben we van de P. Nuytsstraat en de Carpinistraat (waar 4 van de 6 lampen brandden) een foto gemaakt met dezelfde camera instellingen. Het resultaat kunt u hierboven zien.

Het gele licht van de hoge lantaarnpalen verdeelt zich veel gelijkmatiger dan het witte licht van de lagere lantaarnpalen. Bij het witte licht zijn er meer schaduwen te zien. Het had daarom beter geweest om in de lengte van de parkeerplaatsen nog 2 lantaarnpalen te plaatsen. De parkeerplaatsen die meteen links liggen (nieuw aangelegd) zijn slecht verlicht. Hetzelfde geldt aan de andere kant tegen de bosrand aan.

We zijn benieuwd of er meer bewoners van de P. Nuytsstraat problemen hebben met de nieuwe verlichting. Laat het ons weten via een reactie op dit artikel.

2 gedachtes over “Verlichting P. Nuytsstraat

 1. interannet 24/12/2012 / 23:20

  Heel bizar, dat de parkeerplaats naast de huizen van het eerste gedeelte van de Admiraal Byrdstraat niet verlicht is. Het parkeergedeelte na het laatste huis heeft WEL een extra lichtmast gekregen op verzoek van een bewoner uit de Beringstraat.
  Waarom is er verschil gemaakt?
  Het eerste gedeelte staat altijd met geparkeerde auto’s, het tweede soms een enkeling.
  Snapt U het?
  Daarom ook via het wijkblad aan de gemeente vragen ook in het eerste gedeelte licht in de duisternis te geven!

  Like

 2. JPG Poell 28/12/2012 / 11:46

  De hier getoonde foto’s zijn nog onder goede weersomstandigheden gemaakt!

  Ik ben één bewoner die in de geplande groenvoorziening beland is, afgelopen zondagavond. De gebrekkige verlichting, gecombineerd met bewolking (géén maanlicht!) én regen leverde zo weinig zicht op, dat ik te vroeg indraaide, en in het zéér rulle zand belandde, waar ik tot de assen in wegzakte. Met hulp van enige bereidwillige medebewoners (waarvoor nógmaals mijn grote dank!) en de bus van mijn zoon als trekauto kon ik na drie kwartiertjes gelukkig los komen.
  Dat het geen eenmalig incident zou blijven, bleek de volgende morgen al, toen een tweede auto in alle vroegte dezelfde ‘route’ nam!
  Ik vind dan ook dat aan de westzijde van het parkeerterrein met spoed nog enige lantaarnpalen geplaatst zouden moeten worden, om verdere incidenten in de toekomst te voorkomen!

  Like

Reacties zijn gesloten.