Wintervertelling op Kasteel Geldrop

Op zondag 9 december vertelt een groep vrijwilligers op het kasteel diverse verhalen in de Trouwzaal en Blauwe Kamer. Aanvang 14.30 uur, einde 17.00 uur. Entree gratis.

De winter is in aantocht. Tijd om gezellig binnen bij de open haard te zitten. Heerlijk luisteren naar een vertelling en muziek; met een warme beker chocolademelk of een glaasje glühwein. Het kasteel opent zijn deuren voor winterse vertellingen met muziek. Vertellingen voor jong en oud, in een feeërieke kasteelsfeer.

Winterse vertellingen voorgedragen door Marjolein Burgers, Marie Jeanne Havers (bekend als de bosfreule) en Marianne Menting. Elke vertelling wordt ondersteund door bijpassende muziek: verzorgd door Ellen en Lieke Meulemans met hun harp, Wanda Poot op de vleugel en Geertrui Woltjer (bekend als gravin van Rattenburgh) met haar viool en fluit.

Er zijn drie verhalen. Eén verhaal gaat over een barre trektocht door zeven kinderen in Noord Amerika in 1884. Met allerlei verwikkelingen. Loopt het goed af…..?

Een ander verhaal of liever gezegd een metafoor, gaat over een dennenboom die niet in het nu kan leven, niet van het moment kan genieten totdat…..?

Het derde verhaal gaat over de specht die in de kasteeltuin woont. Deze heeft gelezen dat Kabouter Koning een nieuwe knecht nodig heeft. Hoe en of dat gaat lukken…? De allerkleinsten kunnen rond de open haard naar Annie Mulder luisteren. Zij leest voor uit prentenboeken met winterse verhalen, zoals Beer die een winterhuis bouwt. In de oude keuken wordt tegen een kleine vergoeding warme chocolademelk.

Het kasteel opent zijn deuren gratis. Hebt u genoten van de vertellingen dan is een vrijwillige bijdrage voor de vertelster en de muzikanten uiteraard welkom.

Programma:

  • 14.30 uur gezamenlijk verhaal (Trouwzaal). Drie Bomen met oh dennenboom;
  • Ongeveer 15.00 uur, Marjolein met Ellen/Lieke (Trouwzaal). De dennenboom;
  • Ongeveer 15.35 uur, Marie-Jeanne met Geertrui (Blauwe Kamer) Specht in de kasteeltuin;
  • Ongeveer 16.10 uur, Marianne met Wanda (Trouwzaal) De kinderkaravaan;
  • Ongeveer 16.40 uur, Gezamenlijk verhaal met oh dennenboom (Trouwzaal).