Nieuwe expositie in De Ruimte

Op zondag 4 november a.s. opent een nieuwe expositie van 5 kunstenaars in ‘de ruimte’ in het oude postkantoor van Geldrop.

Zoals altijd in ‘de ruimte’, kunt u een heel boeiende en gevarieerde tentoonstelling van verschillende disciplines verwachten: bewerkte foto´s, schilderijen, mixed media, textiele werkvormen en ruimtelijk werk. De feestelijke opening is op zondagmiddag om 3 uur, waarbij alle exposanten aanwezig zijn.

Als verrassing treedt de in Geldrop heel bekende Marie-Jeanne Havers (de bosfreule) op. De deuren van ‘de ruimte’ zijn open van 1 uur tot 5 uur. U bent van harte welkom. ‘de ruimte’ is open op zaterdag- en zondagmiddag van 1 tot 5 uur. De toegang is, zoals altijd, gratis. U vindt ‘de ruimte’ in het oude postkantoor van Geldrop aan de Molenstraat 2.

Linda de Fluiter is een startende kunstenaar uit Geldrop. Zij is vanuit haar achtergrond geworteld in verschillende culturen. Dat vertaalt ze in textiele werkvormen, waar ze oeroude technieken uit Finland in verwerkt.

Ook uit Geldrop komt Katja van den Eijnden. Zij schildert in haar nieuwe serie schilderijen de schoonheid van huizen, maar ook de schoonheid van het verval. Het verlangen, dat ze uitstralen. Verlangen naar oude tijden, oude glorie. Ze kijkt in hun ziel, door en door, van buiten naar binnen en weer naar buiten, en kijkt als door een spiegel in haarzelf.

Hans van den Endert komt uit Eindhoven. Hij schildert zwierig abstract-figuratief. Zijn fotografie is communicatie met zijn innerlijke wereld, zijn fantasie, met als doel communicatie met het publiek, de aanschouwer, de waarnemer. Alles wat hij laat zien is fantasierijk en origineel.

Maria van den Broek uit Gemert tekent, waarbij iedere lijn doelbewust en geconcentreerd is gezet. Uit de lijnen ontstaan organische vormen die ledematen, lichaamsdelen, haar of geslachtsdelen kunnen voorstellen. Zo ontstaan open en onaffe beelden die sensueel en duidelijk erotisch zijn, maar die de fantasie alle ruimte laten.

In de schilderijen van Hannah van der Wey uit Eindhoven zijn kleuren meestal het uitgangspunt en niet de vorm. Kleurgebruik dat niet alledaags is, maar verwarring kan scheppen of verwondering kan oproepen. Dat geldt deels ook voor haar onderwerpen. Hannah is niet uit op het schilderen van mooie portretten maar op koppen, koppen waarin “het leven “ zichtbaar is. Soms ook schokkend.

Voor meer informatie over de kunstenaars kunt u kijken op http://www.efekkes.nl/deruimte.

Voor bezoek buiten de openingstijden kunt u via de website contact opnemen.