Expositie Emelie Jegerings op Kasteel Geldrop

Op zondag 4 november 2012 opent in Kasteel Geldrop de bijzondere expositie van Emelie Jegerings met als thema: “Transformatie van het klassieke model naar de tijd van nu”. Speciaal voor deze expositie in Kasteel Geldrop heeft Emelie gewerkt aan een nieuwe serie schilderijen. Er is tevens werk uit haar voorgaande jaren te zien.

Na haar middelbare school heeft ze zich gedurende 25 jaar geschoold en ontwikkeld als kunstenaar die passie, emotie en kleur samenbrengt op het linnen doek. Ze transformeert het klassieke thema vrouw tot een hedendaagse, toegankelijke vorm. Eeuwenoude werkwijzen combinerend met hedendaagse materialen, technieken en inzichten. Daarnaast krijgt ze veel opdrachten voor portretwerk.

Uit de vele recensies blijkt hoe getalenteerd Emelie Jegerings is.

Een kleine bloemlezing: “De combinatie van kleuren is een beleving op zich”;

“Het werk zorgt voor een eigen stijl in vorm en kleur, waarbij de beweging soms plaats maakt voor overdenking en rust, maar wel altijd met een aanwezige energie die door de personages heen druipt. Ze houden van zichzelf, bekijken zichzelf en hebben zo iets mystieks.”; “Emelie’s werk betovert. Ze ‘vangt’ de geportretteerde figuren op haar doeken in een ogenschijnlijk achteloos moment. Als kijker voel je je passant, soms zelfs voyeur en desondanks blijf je kijken.”

Kasteel Geldrop is bijzonder gelukkig om het boeiend werk van deze kunstenares te mogen laten zien aan haar bezoekers. Elke donderdag-, vrijdag- en zondagmiddag van 14.00 uur tot 17.00 uur is de expositieruimte geopend en Emelie is zelf aanwezig op zondag 4, 18 en 25 november en op zondag 1 en 15 december.